Ceaiuri pentru colon iritabil: Te scapă de disconfort și îți redau starea de bine

de: BZI.ro
13:58, 07 mart. 2022

Există mai multe ceaiuri miraculoase pentru colon iritabil, care promit să te scape de disconfort și să îți redea starea de bine. În rândurile de mai jos vei descoperi care sunt acestea și cum să le prepari.

Sindromul colonului iritabil este una dintre cele mai frecvente afecțiuni intestinale. Majoritatea persoanelor care se confruntă cu această afecțiune au sub 50 de ani, iar femeile sunt mai predispuse decât bărbații. Cu toate acestea, chiar și copiii pot suferi de colon iritabil.

Sindromul colonului iritabil se referă la acele contracții neregulate ale mușchilor intestinali. Prin urmare, reziduurile se mișcă mai greu în colon și, de aceea, se acumulează materii fecale, ce perturbă procesul normal de digestie și defecație.

Astfel, acest sindrom este o afecțiune cronică, o tulburare obișnuită, care afectează intestinul gros și care trebuie controlată din timp. Nu toți pacienții prezintă simptome severe, însă acestea pot fi gestionate prin menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat. Acest lucru se rezumă la sport, odihnă și alimentație sănătoasă. Nici ceaiurile nu sunt de ignorat. Iată de ce.

Sindromul colonului iritabil este una dintre cele mai frecvente afecțiuni intestinale. Majoritatea persoanelor care se confruntă cu această afecțiune au sub 50 de ani, iar femeile sunt mai predispuse decât bărbații.

Ceaiuri pentru colon iritabil

Ceaiurile pentru colon iritabil pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la menținerea vigorii. Cele mai bune ceaiuri sunt cele de fenicul, curcuma și mentă.

Ceaiul de fenicul

Feniculul ajută la ameliorarea gazelor, balonării și spasmelor intestinale. În plus, ameliorează constipația și relaxează mușchii intestinali. În combinație cu semințele de chimion, mentă și pelin, feniculul s-a dovedit a fi un tratament eficient pentru sindromul colonului iritabil, ameliorând durerile abdominale.

Pentru a zdrobi semințele de fenicul, trebuie să ai la îndemână un mojar. Pune 2 linguri de semințe în mojar sau într-o cană și zdrobește-le. Adaugă, apoi, apă fierbinte și lasă totul la infuzat pentru zece minute. După ce s-a răcorit puțin, ceaiul poate fi consumat ca atare sau îndulcit cu o linguriță de miere.

Feniculul ajută la ameliorarea gazelor, balonării și spasmelor intestinale.

Ceaiul de curcuma

Curcuma este renumită pentru proprietățile sale antiinflamatoare. Consumată sub formă de capsule, aceasta elimină durerile abdominale și disconfortul în aproximativ opt săptămâni.

Sub formă de ceai, curcuma contribuie la vindecarea digestivă. Ai nevoie de o rădăcină proaspătă de curcuma, pe care să o dai prin răzătoare. Pune o lingură din curcuma proaspăt rasă în 200 de mililitri de apă fierbinte și las-o la infuzat pentru 8-10 minute. Se consumă câte 2-3 căni pe zi de ceai.

Curcuma este renumită pentru proprietățile sale antiinflamatoare.

Ceaiul de mentă

Puțini sunt cei care nu cunosc beneficiile ceaiului de mentă. Acesta calmează intestinele, ameliorează durerile abdominale și reduce balonarea. Mai mult decât atât, are și un gust foarte plăcut și răcoritor. Consumat zilnic, ameliorează problemele digestive, inclusiv sindromul colonul iritabil.

Mod de preparare: Pune la fiert 200 de mililitri de apă și, în momentul în care dă în clocot, adaugă o linguriță de frunze uscate de mentă. Lasă totul la infuzat pentru aproximativ 10 minute și consumă ceaiul neîndulcit.

Ceaiul de mentă calmează intestinele, ameliorează durerile abdominale și reduce balonarea.