Ceaiuri pentru bufeuri menopauză. Plante care ameliorează simptomele neplăcute

de: BZI.ro
13:31, 28 aug. 2023

Multe femei vor să afle care sunt cele mai bune ceaiuri pentru bufeuri menopauză. Menopauza este o etapă normală din viața fiecărei doamne, însă vine cu multe schimbări și dezechilibre la nivel fizic și emoțional. Pentru a face față schimbărilor din organism, speecialiștii recomandă remediile naturiste. Iată câteva plante care ameliorează simptomele neplăcute.

Ceaiuri pentru bufeuri menopauză

Menopauza se instalează după absența menstruației timp de 12 luni și apare frecvennt în jurul vârstei de 50 de ani. Sunt femei care intră la menopauză mai devreme, iar această etapă firească din viața fiecăreia vine cu multe schimbări. Printre cele mai frecvente simptome se află oscilațiile de greutate, bufeurile, atacurile de panică, amețelile, durerile de cap, o stare permanentă de nervozitate, insomnii, palpitații.

Multe femei se confruntă odată cu menopauza nu doar cu schimbări fizice, ci și psihice. Este foarte important să combatem aceste simptome supărătoare. Tratamentele pentru menopauză sunt recomandate de către medicul specialist, chiar și cele naturiste. Există câteva plante care au efecte uimitoare și amelioreaază simptomele neplăcute ale menopauzei. Remediile naturiste sunt eficiente și în cazul tusei la copii. Multe mame optează pentru leacurile bătrânești pentru combaterea răcelilor, a gripei și a virozelor la cei mici. Este binecunoscut faptul că leacurile naturiste sunt la îndemâna oricui și dacă sunt administrate la recomandarea medicului, pot avea efecte uimitoare.

Plante care calmează simptomele menopauzei

Femeile aflate la menopauză pot să apeleze la câteva remedii naturiste eficiente. În primul rând alimentația este importantă la menopauză, aceasta fiind bazată pe legume verzi, lactate naturale, fructe uscate și mult pește. De asemenea, ceaiurile din plante au un efect uimitor și calmază simptomele neplăcute ale menopauzei. Lavanda, sunătoarea, talpa-gâștei, păducelul și salvia sunt benefice în tratarea dezechilibrelor fizice cauzate de menopauză. Eficient este și extractul din zmeur, merișor, rozmarin și mure.

Ceaiul de păducel este pe lista preferințelor. Doamnele aflate la menopauză trebuie să consume  două căni de ceai pe zi, acesta fiind indicat în bufeuri, insomnie și în tratarea stărilor de nervozitate. Și ceaiul de salvie are proprietăți calmante și oprește transpirația excesivă.

Ceaiul de talpa-gâștei este eficient în combaterea bufeurilor,  palpitaților și a stărilor depresive ce însoțesc menopauza. Infuzia de talpa-gâștei se prepară din 3 linguri de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se iau zilnic câte 5 linguri de infuzie. Ceaiul de salvie reduce transpirația excesivă și stabilizează activitatea endocrină. Salvia se administrează la menopauză sub formă de pulbere. De 6 ori pe zi se ia câte o limguriță de pulbere și se ține sub limbă timp de 5 minute, după care se înghite cu apă. Pudra de salvie se recomandă să fie consumată timp de 2 săptămâni.

Brânca-ursului este o altă plantă care se administrează sub formă de pulbere și se obține din semințe sau din rădăcină. Se ia câte o linguriță de pulbere timp de 4 ori pe zi, îinainte de masă. Pulberea se ține sub limbă apoi se înghite cu apă.

Simptomele fizice neplăcute ale menopauzei pot fi calmate cu ajutorul ceaiurilor naturiste. Femeile care trec printr-un dezechilibru fizic și emoțional după instalarea menopauzei pot să recurgă la tratamentele din farmacia naturii, sub atenta supravghere a medicului specialist.