Ceaiuri pentru bronșită – Cum ne vindecăm de această afecțiune prin remedii naturale

de: BZI.ro
14:36, 23 mart. 2022

Ceaiurile pentru bronșită sunt la mare căutare. Aceasta este o boală destul de frecventă și ne poate afecta starea de bine. De aceea, multă lume caută remedii naturiste pentru a se trata. Înainte de a lua aceste decizii, este bine să ne consultăm cu medicul specialist.

Ce este bronșita

Bronșita este o boală de natură respiratorie. Aceasta reprezintă inflamația de la nivelul mucoasei bronhiilor, niște membrane ale căilor respiratorii. Acestea se pot umfla și, pe deasupra, sunt și pline cu mucus.

Bronșita nu este o afecțiune pe care trebuie să o trecem cu vederea! În cele mai multe cazuri, această boală apare după o infecție virală, după o simplă răceală. Bronșita este mai gravă decât răceala comună cu care suntem obișnuiți, însă nu întrece pneumonia. Totuși, atunci când prezentăm chiar și cele mai mici semne ale prezenței acesteia, trebuie să ne consultăm cu medicul specialist.

Netratată, aceasta poate avea și complicații mai grave. Bronșita poate fi de două feluri, și anume cea acută și cea cronică.

Care sunt simptomele bronșitei

Simptomele bronșitei sunt asemănătoare cu cele ale unei răceli sau ale unei gripe cu care suntem obișnuiți. Unul dintre cele mai frecvente și distincte simptome ale acesteia este dificultatea în respirație, alături de dureri sau apăsări la nivelul pieptului. Acestea pot fi acompaniate de tuse cu expectorație, nas înfundat, iar în unele cazuri apare și febra, durerile de mușchi și oboseala.

Este clar că aceste manifestări ne pot afecta calitatea vieții. Tocmai de aceea, încă din bătrâni, există leacuri naturale pentru bolile de acest tip.

Care sunt cauzele apariției

Cele mai des întâlnite cauze atunci când vorbim de apariția bronșitei, sunt reprezentate de diferiți viruși sau bacterii. Totuși, există și alte modalități de a dezvolta această boală.

În primul rând, fumătorii sunt cei mai afectați pentru că fumatul poate agrava bronșita. Aceasta mai apare și în urma anumitor alergii sau infecții. Praful sau ceața reprezintă alți factori de risc ai bronșitei. Chiar și poluarea are un rol important în dezvoltarea acestei boli.

Ceaiuri pentru bronșită

Ceaiul de ghimbir este recunoscut pentru beneficiile sale. Acesta  este un foarte bun antiinflamator. Tocmai de aceea, este utilizat și în ameliorarea bronșitei. Acesta este chiar și mai eficient (dar și mai plăcut la gust) dacă adăugăm puțină miere de albine.

Mai există și ceaiul de ginseng. Acesta este un remediu foarte vechi, folosit de foarte mulți ani ca leac. Specialiștii nu au atestat încă efectele sale, însă multe persoane susțin că acesta i-au ajutat în combaterea anumitor afecțiuni, mai ales cele de la nivelul căilor respiratorii, la nivelul plămânilor. La fel ca și în cazul ceaiului de ghimibir, ceaiul de ginseng are proprietăți antiinflamatoare.

Alte remedii naturiste pentru bronșită

Poate veni ca o surpriză, însă usturoiul poate reprezenta un remediu foarte benefic în cazul bronșitei. Acesta are proprietăți antivirale și antibacteriene și ajută la expectorarea mucusului.

Un alt leac, poate fi compus din mierea de albine. Aceasta este foarte bună în a calma durerile de gât și ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. Mierea poate fi adăugată în ceaiuri, sau în apă călduță cu lămâie.