Ceaiul de sunătoare slăbește. Cura pentru o siluetă de vis
Consumul regulat a ceaiului de sunătoare slăbește în doar câteva zile. Această plantă cu efect miraculos este folosită în tratarea mai multor afecțiuni și are o utilizare de peste 2000 de ani.
Vindecă rănile, arsurile, durerile musculare și de cap, dar are și un efect benefic care ajută corpul să slăbească cât mai repede.
Ceaiul de sunătoare slăbește. Rețeta unei siluete de vis
Ceaiul de sunătoare este unul dintre cele mai folosite remedii naturiste pentru a ameliora rapid tensiunea arterială. Sunătoarea mai este cunoscută în popor ca și floarea lui Ioan, pojarniță sau iarba sângelui. Oamenii de știință au descoperit beneficiile pe care le are sunătoarea de a trata tulburările emoționale. Are proprietăți de calmare, antidepresive și antiinflamatoare, hepatoproteice, cicatrizante și sedative.
Consumul ceaiului de sunătoare, zilnic, timp de 12 săptămâni, este cea mai simplă rețetă pentru a avea un trup lipsit de imperfecțiuni. Una, două lingurițe de floare de sunătoare se adaugă peste apa care fierbe. Se lasă la infuzat între 10 și 15 minute și se consumă cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Taie pofta de mâncare și oferă sațietate.
Ajută la eliminarea toxinelor adunate în exces și ferește organismul de kilogramele în plus. Un regim alimentar corect, bogat în minerale și vitamine, activitatea fizică și hidratarea sunt cei mai importanți factori pentru a avea o siluetă de invidiat.
Ceaiul de sunătoare slăbește până la 10 kilograme dacă este consumat zilnic, de trei ori pe zi, timp de 12 săptămâni.
Ceaiuri pe care trebuie să le consumi pentru o viață sănătoasă
Alte remedii naturiste, știute din bătrâni, ajută organismul pentru a combate toate afecțiunile de care suferă. Puțini știu însă că, ceaiul de gălbenele poate dizolva calculii biliari, reduce durerea abdominală și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Se consumă zilnic, iar durerea este calmată în mai puțin de 30 de minute.
Florile de gălbenele sunt recunoscute pentru efectele sale de calmare și se consumă sub formă de ceaiuri sau infuzii. Este un cicatrizant intern și poate fi folosit pentru a combate durerile abdominale, crampe sau boli ale tractului digestiv.
Ceaiul de păpădie este unul dintre cele mai folosite tratamente pentru a elimina toxinele din organism. Are un efect antidiuretic puternic și poate fi utilizat și pentru a combate reacțiile adverse survenite din boli precum guta, boli de piele, alergii, sau constipație.
Ceaiul de tei este recunoscut în întreaga lume pentru beneficiile pe care le are de a calma tulburările emoționale. Este recomandat de către medici pentru a fi consumat în timpul sarcinii. Relaxează, liniștește și calmează emoțiile pe care femeile însărcinate le au în primele două trimestre.
Ceaiul de sunătoare în Evul Mediu
În trecut, în Grecia și Roma Antică, această plantă era protejată și apărată. Planta cunoscută în popor și ca pojarniță sau floarea lui Ioan se folosea pentru a calma rănile deschise, de a cicatriza arsurile și a vindeca vânătăile.
Se credea că această plantă cu efecte miraculoase apăra popoarele de spiritele rele și era asociată cu Soarele și Focul.
Legendele spun că în Țara Galilor această plantă era folosită în vrăji și blesteme. Farmecele erau făcute pentru mărturisiri, confesiuni și găsirea adevărului. Farmecele deveneau mai puternice dacă se puneau în amestec și petale de sunătoare.
Femeile nemăritate aveau obiceiul de a-și pune sub pernă crenguțe de sunătoare pentru a găsi cât mai repede sortitul, iar britanicii o foloseau pentru a lua legătura cu cei decedați.
În prezent, cea mai întâlnită metodă de folosire a acestei plante tradiționale este ceaiul de sunătoare care slăbește. Elimină toxinele din organism și are efect de curățare, calmare și ameliorare ale dezechilibrelor emoționale.