Ceaiul de mușețel este bun pentru infecții: Ce afecțiuni tratează remediul naturist
Specialiștii spun că ceaiul de mușețel este bun pentru infecții. Mușețelul a fost folosit mult timp ca agent antiinflamator, hemostatic, precum și în tratamentul diferitelor boli. Planta se găsește în pajiști, de-a lungul drumurilor, ca medicament, mușețelul este cultivat special în grădină.
Ceaiul de mușețel preparat acasă ajută la combaterea virușilor, răcelilor, inflamațiilor, elimină spasmele, alergiile, crampele și ameliorează durerea. Compușii de mușețel ajută în caz de încălcare a secreției glandelor digestive. Remediul se folosește pentru vindecarea gastritei, ulcerul gastric și duodenal, ameliorând umflarea mucoasei gastrice. Ceaiurile sunt utilizate pentru inflamația ficatului, pentru prevenirea și eliminarea stagnării bilei, tratamentul colecistitei și a hemoroizilor. Acest remediu este foarte eficient în caz de încălcările ciclului feminin. Proprietățile curative ale mușețelului sunt folosite pentru a normaliza puterea contracțiilor inimii, pentru a avea un efect calmant asupra sistemului nervos.
Ceaiul de mușețel este bun pentru infecții: Proprietățile benefice ale florii
Florile de mușețel sunt bogate în matricină, care conferă uleiului esențial culoarea albastră și oferă diverse proprietăți medicinale pentru tratarea infecțiilor. Infuziile de mușețel accelerează regenerarea țesuturilor, având efecte antiinflamatorii și antialergice. La fel de eficiente sunt și infuziile din peliniță.
Mușețelul capătă proprietăți medicinale maxime începând cu jumătatea lunii iunie. Florile trebuie culese într-o dimineață caldă și uscată, când petalele albe au luat o poziție orizontală și planta are un maxim de proprietăți utile.
Înainte de uscare, materiile prime sunt sortate, florile ofilite, insectele și bulgări de pământ trebuie îndepărtate. Materiile prime se împrăștie pe hârtie cu un strat de 2-3 cm, se usucă în aer liber sau într-o încăpere bine ventilată. Este permisă utilizarea uscătoarelor cu o temperatură setată nu mai mare de +40C. Florile de mușețel vindecătoare trebuie păstrate în pungi de pânză sau de hârtie într-un loc uscat timp de până la un an.
Cum să pregătești un ceai medicinal pentru a calma afecțiunea
Prima modalitate pentru a pregăti infuzia de mușețel este punerea unei linguri a materii prime uscate la un pahar cu apă clocotită, închizând capacul. Ulterior, se strecoară după o jumătate de oră. A doua modalitate pentru pregătirea ceaiului este modul în care așezi florile uscate într-un recipient de sticlă. Trebuie să torni apă fiartă ușor caldă peste florile de mușețel, închizând capacul și fierbând în baie de apă timp de 20 de minute. Este important să strecori infuzia după 30 de minute de infuzare.
Unele persoane pregătesc și diverse unguente pentru infecțiile de piele. Pentru pregătirea remediului trebuie să pui florile zdrobite într-un recipient de sticlă, turnând cinci linguri de vodcă, închizând ermetic.
Ulterior, este important să insistați într-un loc întunecat timp de o săptămână, scuturând recipientul în fiecare zi. Stoarce și extrage materia primă, strecurând tinctura de mușețel într-un vas curat de sticlă închisă la culoare. După care adaugă vodcă la volumul inițial. Infuzează încă o săptămână într-un loc răcoros și întunecat, filtrează când timpul a expirat. Trebuie să știi că medicamentul are un efect terapeutic puternic.
Ceaiul de mușețel este bun pentru infecții și foarte eficient în cazul inflamației organelor genitale feminine. Este bine să combini tratamentul prescris cu dușurile cu infuzii de mușețel, care reduc inflamația și durerea. Pentru a pregăti remediul pentru spălături trebuie să torni 2 linguri de flori de mușețel la un litru de apă, aducând la fierbere amestecul. Această infuzie este extrem de eficientă pentru tratarea infecțiilor urinare și a candidei.