Ceai pentru infecții urinare: Cele mai bune soluții oferite de farmacia „verde“!

de: BZI.ro
11:24, 14 sept. 2021

Infecțiile urinare reprezintă afecțiuni care sunt cauzate de prezenta germenilor patologici la nivelul tractului urinar, în funcție de zona afectată, numele bolii este uretrită, cistită, prostatită sau pielonefrită. Pentru această problemă cu care se confruntă în principal femeile există mai multe tratamente medicamentoase, însă foarte multă lume apelează la ceai pentru infecții urinare deoarece, nu de puține ori, acestea pot avea efecte mai bune decât medicamentele.

Infecțiile urinare sau infecțiile tractului urinar sunt una dintrte cele mai des întâlnite probleme de sanatate, care afectează peste 60% dintre femeile adulte.

Această infecție apare mai des la femei deoarece uretra, canalul care prin care este eliminată urina, este mai scurtă, iar acest lucru favorizează apariția și înmulțirea rapidă a bacteriilor. Mai mult, la femei, anusul este mai aproape de aparatul urinar decât la bărbați, iar bacteriile din jurul anusului pot fi transmise cu ușurință către uretră.

De obicei, bacteria care care duce la apariția infecțiilor urinare este Escherichia coli (E.coli). Aceasta poate afecta n udoar vezica urinară, ci și rinichii sau uretra.

În cazul în care nu sunt tratate la timp, infecțiile pot ajunge la rinichi si pot provoca pielonefrite, cunoscute ca infecții ale tractului urinar superior.

Ceai pentru infecții urinare: Mână de ajutor dată de natură

În mod normal, infecțiile urinare sunt tratate cu antibiotice. Totuși, la persoanele care iau de mai mult timp antibiotice există riscul ca bacteriile să dezvolte rezistenţă, iar sistemul imunitar să fie din ce în ce mai slăbit. Tocmai de aceea sunt mai indicate „antibioticele“ oferite de natură, care pot fi mai eficiente, nu dau dependenţă și nici nu au efecte adverse.

Unul dintre cele mai folosite ceaiuri care ajută în lipta cu infecițiile urinare este cel de codițe de cireșe. Acesta este un diuretic natural, antiinflamator şi astringent, fiind recomandat în mai multe afecţiuni ale căilor urinare.

Coada calului este o altă plantă care susține funcția excretorie a rinichilor și tratează cistitele, are efect diuretic, antiseptic și remineralizant. Este recomandat să se bea până la trei ceaiuri pe zi, însă poţi să faci şi băi locale.

Un alt ceai care este recomandat pentru lupta cu infecțiile urinare este este cel din frunze de merișor. Acest ceai are efect dezinfectant și oprește din dezvoltare bacteria E. Coli. Merișorul conține vitamine din complexul B și vitaminele A, C și E. Aceste vitamine au rolul de a crește aciditatea urinei, anihilând rapid bacteria E. coli, care se dezvoltă foarte greu în medii acide. Este recomandat să bei 2 căni de ceai de frunze de merișor pe zi, făcndu-se un decoct dintr-o linguriță de frunze la 250 ml apă.

Ceai de rădăcină de nalbă, echinaceea, mentă sau ghimbir

Ceaiul de rădăcina de nalbă are capacitatea de a inhiba răspândirea bacteriei E-Coli și ajută la detoxifierea vezicii urinare și a tractului urinar. Mai mult, acesta reduce hematuria și induce senzația de a urina. Ceaiul de rădăcină de nalbă se administrează sub formă de infuzie sau decoct, o cană zilnic, timp de o lună.

Echinaceea este consdierată un antibiotic cu efecte miraculoase pentru tractul uro-genital, fiind recomandată datorită efectelor ei antiinflamatorii. Ceaiul de echinaceea se poate consuma câte o cană pe zi și poate calma durerea și disconfortul creat de infecțiile urinare.

Menta și ghimbirul sunt alte plante care ajută organismul în lupta cu infecțiile urinare. Acestea ajută la reducerea acidității urinei și ameliorează senzația de arsură cauzată de infecția tractului urinar.