Ceai pentru hemoroizi: Remedii naturiste în tratarea acestora
Boala hemoroidală este o afecțiune des întâlnită care poate fi tratată cu ceai pentru hemoroizi, unul dintre remediile naturiste la care se poate apela în funcție de stadiul de dezvoltare a hemoroizilor. Pentru primele două stadii ale bolii este recomandat tratamentul naturist. Există plante cu ajutorul cărora hemoroizii dispar, chiar dacă sunt vechi și sângerează.
Ceaiurile pentru hemoroizi se pot folosi cu mare succes și în tratarea colonului iritat chiar și după intervenții chirurgicale.
Hemoroizii externi sunt niște delatări sub formă de varice, ale venelor de la capătul rectului. Aceștia pot forma niște noduli care provoacă o durere ascuțită, formând fisuri anale dureroase.
Ceai pentru hemoroizi: Efecte uimitoare ale Untișorului și coada șoricelului
Untișorul este o plantă foarte utilizată pentru tratarea hemoroizilor. Ceaiurile din această plantă au proprietăți antiinflamatorii, antihemoroidale și astrigente. Pentru a reuși să obții efectul dorit, planta se folosește proaspătă, recolatată în timpul înfloririi. Planta trebuie macerată două săptămâni în alcool de cereale de 70%. Amestecul trebuie agitat din când în când pentru a reuși să se păstreze aceeași consistență.
Ulterior, după ce alcoolul se evaporă, trebuie să adaugi 10 g de ceară de albine și 10 g de lanolină. Substanța trebuie amestecată continuu, până la amogenizare. Remediul obținut se păstrează într-un borcan de sticlă care se închide cu capac.
O altă plantă folosită în ceiurile pentru hemoroizi este coada șorecelului. Aceasta are capacitatea de a opri hemoragiile și cicatrizează rănile provocate de hemoroizi. Aceasta poate fi folosită în ceaiuri dar poate fi utilizată și extern. Coada șoarecelului este folosită sub forma unor băi de șezut sau comprese pe zona în care simți durere.
Pentru ceai este nevoie să amesteci cantități egale de coada șoricelului și de coajă de crușin. Ulterior se folosește o lingură din acest amestec la un sfert de litru de apă clocotită.
Plante folosite pentru tratarea hemoroizilor: Pelinul, gălbenelele și lumânărica
O plantă folosită din cele mai vechi timpuri în tratarea hemoroizilor este pelinul. Această plantă are efecte terapeutice pe căile gastro-intestinale. Infuzia din această plantă poate distruge și viermii intestinali.
Gălbenelele au un efect cicatrizant și antiinflamator. Această plantă se poate folosi pentru băi și comprese, dar și ca infuzie pentru ceai. Proporția necesară pentru infuzie este de 10 g de flori la 100 ml de apă fiartă. Pentru efect cât mai bun este recomandat să bei zilnic 3 căni de infuzie, între mese. Unguentul de gălbenele este la fel de bun pentru tratarea hemoroizilor.
Una dintre cele mai eficiente plante în tratarea bolii hemoroidală este lumânărica. Aceasta este recoamndată a fi utilizată sub formă de băi de șezut, dar și sub forma unui ceai. Pentru un litru de apă este suficient 50 g de frunze de lumânărică. Băile sunt recomandate a fi făcute de două ori pe zi, dimineața și seara, înainte de culcare.
Tratament pentru hemoroizi cu varză și usturoi
Există multe plante din care pot fi preparate ceaiuri pentru tratarea hemoroizilor. Însă, această afecțiune poate fi tratată și cu ajutorul a două legume, varza și usturoiul. Legumele sunt recomandate datorită proprietăților sale antiinflamatoare. Pentru a reuși să obțiii amestecul necesar trebuie să fierbi în 3 litri de apă, un kg de varză. Aceasta trebuie fiartă timp de o jumătatea de oră. Amestecul obținut se aplică sub formă de comprese reci pe zona afectată de hemoroizi.
Pentru tratarea hemoroizilor poți apela și la tratamente naturiste. Atât ceaiurile din plante, cât și alte remedii pot contribui la tratarea hemoroizilor. Ceiurile pentru hemoroizi sunt recomandate și de medici dacă stadiul bolii nu este unul avansat.