Ceai pentru diaree: Soluții rapide furnizate de farmacia naturii
Diareea reprezintă creșterea frecvenței actelor de defecație și/sau a fluidităţii materiilor fecale. Persoanele care se confruntă cu această problemă deranjantă sunt interesate să știe dacă există ceai pentru diaree și cât de rapide sunt efectele.
Problemele cu diareea pot să apară la orice vârstă, iar cei care se confruntă cu această situație pot pierde cantități importante de lichid din organism, ceea ce poate duce la deshidratare, care are implicații serioase atunci când vorbim de copii și persoanele vârstnice.
Diareea acută apare brusc și durează câteva zile. În cazul în care perioada se prelungește la câteva săptămâni, atunci boala este cronică și poate indica existența unor probleme de sănătate grave.
În cele mai multe cazuri, diareea trece în câteva zile și nu necesită consult medical.
Care sunt cauzele digestive ale diareei
Cauzele care pot duce la apariția diareei pot fi digestive, extradigestive sau fără etiologie confirmată.
Cauzele digestive sunt reprezentate de factorii infecţioși și parazitari precum bacetriile, virușii, paraziții și factorii neinfecţioși.
Principalele bacterii care pot duce la apariția diareei sunt E.coli, Salmonella, Vibrio cholerae, Shigella sau Yersinia enterocolitica. În ceea ce privește virușii, responsabili de apariția diareei sunt rotavirusurile, virusul hepatitei, virusul Norwalk sau Herpes simplex.
Din categoria paraziţilor care pot duce la apariția diareei cei mai cunoscuți sunt Giardia lamblia și Entamoeba hystolitica.
Diareea poate fi cauzată și de factori neinfecţioși, precum reacţii adverse la medicamente, reacţii la unele alimente crude sau preparate culinar, pancreatopatii, intoleranţă alimentară la lactoză sau gluten, malabsorbţie, sau afecţiuni intestinale inflamatorii, enterocolita de iradiere și SIDA.
Cauze extradigestive sau fără etiologie confirmată
Diareea poate să apară și din cauze extradigestive sau fără etiologie. În categoria cauzelor extradigestive intră cele endocrine, emoţiile puternice, renale, neurologice sau tumorile.
O altă cauză care poate duce la apariția diareei sunt cele fără etiologie confirmată. Diareea simplă, fără etiologie confirmată, are de multe ori drept cauză anxietatea.
Simptomele diarerei
În cele mai multe cazuri, diareei apare brusc, cu modificări ale stării generale. Astfel, persoana acuză o stare de rău, slăbiciune fizică pronunțată și durere de cap. În plus, apar scaune moi și dese, crampe abdominale, febră, greață, vărsături, deshidratare, balonare, necesitate imperioasă de defecație sau lipsa poftei de mâncare.
Ceai pentru diaree: Tratamente cu efecte rapide
Pentru a trece peste episoadele de diaree, foarte importantă este hidratarea. De aceea, se recomandă consumul a 2 – 2.5 litri de lichide fracționat: apă și ceai fără zahăr, electroliți.
Pentru rehidratare puteți apela la mai multe remedii naturiste cosntând în ceaiuri din amestec de plante. Printre cele mai des întâlnite plante bune în cazul diareei sunt florile de mușețel, coada calului, coada șoricelului, fructele de afin, mușchii de Islanda, rizomii de sclipeti sau scoarța de stejar.
Ceaiul de mentă este recomandat ca modalitate de tratament la domiciliu a diareei. Totuși, acesta are și alte efecte adverse consumat în cantități mari. Se recomandă consumul cu precauție al ceaiului de mentă, în cantitățile specificate de medic, astfel având efect de calmare a spasmelor abdominale dar și anti microbian.