Ceai de sunătoare băut seara. Tot ce trebuie să știi despre acest remediu naturist

de: BZI.ro
13:45, 08 ian. 2024

Puțini sunt cei care știu ce efecte are aromatul ceai de sunătoare băut seara. Ceaiul de sunătoare se prepară rapid, cu doar câteva ingrediente. Pentru a ne bucura de beneficiile acestei licori, este bine să știm cum se pregătește și ce cantitate se consumă pe zi. Iată tot ce trebuie să știi despre acest remediu naturist.

Ceai de sunătoare băut seara

Ceaiul de sunătoare are numeroase beneficii pentru organism. Acesta poate fi servit atât pe timpul zilei, cât și seara, iar dacă este preparat cum trebuie, va fi un adevărat elixir pentru corp. Ceaiul de sunătoare previne și tratează numeroase afecțiuni.

Este important să știm că poate avea și efecte adverse, dacă este depășită doza zilnică recomandată. Această băutură aromată poate provoca stări de agitație și de amețeală, diaree sau constipație, dar și iritații ale pieli.

Ceaiul de sunătoare se consumă nu mai mult de două căni pe zi, timp de o lună apoi se va face o pauză. Acest remediu din farmacia naturii este recomandat de către medici pentru că are efecte anti-anxietate, tratează insomnia, acționează ca un tonic asupra sistemului nervos și combate migrenele, reducele durerile premenstruale, ameliorează simptomele menopauzei și previne afecțiunile sistemului digestive. Benefic în tratarea bolilor tractului intestinal este și ceaiul aromat și parfumat de iasomie. Ceaiul de iasomie combinat cu ghimbir întărește sistemul imunitar, atenuează durerile de cap și scade febra. Pe lângă ceaiul de iasomie, multe persoane pregătesc alte remedii naturiste pentru a scăpa de durerile de cap, de migrene sau de durerile de stomac.

Cum să pregătești acasă un adevărat elixir pentru sănătate

Pentru a pregăti rapid un ceai de sunătoare cu numeroase beneficii pentru organism, vom avea nevoie de 250 ml de apă și o lingură de flori uscate de sunătoare. Se pune într-o cratiță apă la fiert, iar când clocotește se toarnă într-o cană în care am pus o lingură de flori de sunătoare. Se lasă totul la infuzat timp de 10 minute apoi se bea ceaiul călduț. Acesta se poate consuma simplu sau poate fi îndulcit cu miere de albine.

Ceaiul de sunătoare este un adevărat elixir. Acest se poate consuma atât dmineața, la prânz și seara, fiind cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare, cicatrizante, antiseptice, antivirale, sedative și hepatoprotectoare. Benefic este și ceaiul de mentă sălbatică. Ceaiul de mentă sălbatică are un efect diuretic, expectorant, acționând și ca un stimulent pentru digestie. Acest remediu naturist are și un efect calmant, fiind recomandat în cazul stărilor de anxietate, dar este benefic și pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales când ne confruntăm cu gripa, răceala sau cu viroza respiratorie.

Sunătoarea poate fi folosită intern, dar și extern. Putem pregăti acasă un ulei de sunătoare benefic în cazul rănilor și eczemelor pielii. Într-un borcan de 800 ml se pun flori de sunătoare apoi se adaugă uleiul de floarea soarelui. Uleiul trebuie să umple borcanul apoi se pune capacul și se lasă la macerat timp de 3 săptămâni într-un loc cald. După acest timp, se filtrează uleiul și se pune în recipiente mici pentru a fi folosit la nevoie.

Sunătoarea este o planta medicinală cu efecte miraculoase pentru organism. Ceaiul de sunătoare are numeroase beneficii și poate fi preparat cu ușurință acasă.