Ceai de gălbenele: Beneficii multiple pentru afecțiuni ale pielii
Gălbenelele reprezintă una dintre cele mai folosite plante ca tratament naturist grație beneficiilor sale miraculoase în tratarea mai multor afecțiuni.
Gălbenelele sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru ameliorarea sau combaterea mai multor afecțiuni ale pielii.
Florile de gălbenele conțin substanțe chimice naturale precum saponinele triterpenice, alcoolii triterpenici și flavonoizi.
Gălbenelele, denumite medical Calendula officinalis, conțin cantități mari de flavonoizi, aceștia fiind compuși naturali ce se regăsesc în mai multe legume și fructe. Flavonoizii au capacități antiinflamatorii, antidiabetice, anticanceroase, antitrombotice și neuroprotectoare.
Gălbenelele pot fi consumate sub formă de ceai sau pot fi adăugate alături de alte plante în diferite creme pe bază de plante.
Ceai de gălbenele: Beneficii în tratarea afecțiunilor pielii
Ceaiul de gălbenele poate fi făcut foarte simplu, prin introducerea florilor în apă clocotită. Acest ceai are un gust amar, dar beneficiile acestuia sunt multiple datorită proprietăților sale terapeutice, fiind un remediu recunoscut în medicina tradițională.
Gălbenelele sunt folosite pentru tratarea mai multor afecțciuni ale pielii, dar și pentru infecții sau ciuperci. Astfel, gălbenelele sunt eficiente în tratarea erupțiilor cutanate, a leziunilor, a infecțiilor vaginale și a altor afecțiuni ale pielii.
De asemenea, gălbenelele au capacitatea de a reduce durerea și inflamația.
Ceaiul de gălbenele poate fi folosit prin aplicarea externă pe leziunile cutanate și arsuri sau intern pentru a vindeca rănile de la nivelul gurii, gâtului și tractului digestiv.
Ceaiul de gălbenelele reduce spasmele de la nivelul tractului intestinal și al căilor biliare și protejeaza mucoasa gastrică și duodenală.
În cazul în care se administrează extern, ceaiul de galbenele favorizează regenerarea pielii, ameliorează durerile hemoroidale, disconfortul creat de leucoree și de infectiile cu Trichomonas vaginalis și reduce disconfortul de la nivelul cavității bucale și faringelui.
Crema de găbenele utilă pentru hidratarea pielii și tratarea coșurilor
Crema de gălbenele este considerate un bun hidratant grație texturii ei groase. Crema de gălbenele este folosită cu efecte miraculoase de persoanelor cu pielea uscată. De obicei, această cremă este folosită mai mult în perioada rece a anului deoarece calmează uscăciunea mâinilor și a buzelor.
Crema de galbenele este folosită și pentru tratarea coșurilor deoarece are un efect antibacterian și cicatrizant ce ajută vizibil la tratarea coșurilor.
Atât crema cât și uleiul de gălbenele este eficient atunci când apar iritații mici sau pielea devine mai sensibilă. Pentru a depăși aceste probleme este suficient să aplicați o cantitate mică de cremă pe locul iritat și să lașați ca produsul să pătrundă în piele.
Cu ajutorul cremei de gălbenele se pot calma arsuri, înțepături de țânțari și chiar ulcerații.
De asemenea, crema de gălbenele este folosită și pentru tratarea vergeturilor în urma sarcinii. Aplicarea cremei în mod regulat îmbunătățește considerabil aspectul pielei și elasticitatea acesteia.
Crema de gălbenele poate fi folosită și pentru tratarea ulciorului, însă aceasta nu a fost creată pentru astfel de afecțiuni. Pentru unele persoane ar putea avea un efect benefic însă medicii nu recomandă medicamentul pentru astfel de afecțiuni. Extractul de galbenele, sub formă de cremă, este bun și în terapia varicelor.