Ceai de foi de dafin pentru un somn liniștit. Ce trebuie să știi despre acest remediu naturist
Persoanele care trec prin stări de anxietate și insomnie pot consuma ceai de foi de dafin pentru un somn liniștit. Frunzele de dafin au proprietăți deosebite nu doar în preparatele culinare, ci și folosite sub formă de ceai. Dincolo de beneficiile pe care le are ceaiul de foi de dafin, există câteva contraindicații și efecte secundare nedorite. Iată ce trebuie să știi despre acest remediu naturist.
Ceai de foi de dafin pentru tratarea insomniei și a anxietății
Este cunoscut faptul că frunzele de dafin sunt folosite în special în preparatele culinare pentru a le oferi o savoare aparte. Pe lângă gustul aromat pe care îl oferă mâncărurilor, foile de dafin sunt excelente pentru prepararea unui ceai sănătos, cu numeroase beneficii.
Ceaiul de foi de dafin are efecte miraculoase asupra organismului, contribuind la tratarea sau prevenirea numeroaselor afecțiuni.
Frunzele de dafin conțin o substanță numită linalool care contribuie la scăderea nivelului de stres din organism. Ceaiul de foi de dafin are un efect de calmare și ajută la depășirea anxietății sau a atacurilor de panică.
Mai mult, consumat zilnic cu moderație, ceaiul de foi de dafin ne ajută să avem un somn liniștit și odihnitor. Un alt remediu naturist benefic în tratarea insomniei este ceaiul de lavandă. Acesta are efecte uluitoare, fiind recomandat de psihologi și psihoterapeuți în tratarea sau prevenirea unor afecțiuni și dezechilibre emoționale.
Ceaiul de foi de dafin este recomandat și persoanelor care suferă de diabet, dar și celor cu probleme hepatice.
Beneficiile și contraindicațiile acestui remediu naturist
Ceaiul de foi de dafin este recomandat de medici în tratarea diverselor afecțiuni. Acest remediu din farmacia naturii ajută în cazul diabetului zaharat deoarece reglează nivelul de zahăr din sânge și scade tensiunea arterială.
Un alt beneficiu al ceaiului de foi de dafin este acela că reglează ritmul cardiac și previne apariția bolilor de inimă.
De asemenea, acest ceai este benefic pentru rinichi, prevenind formarea calculilor renali. Ceaiul de foi de dafin este un remediu eficient și în sezonul rece deoarece ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și tratează rapid gripa și răceala.
În cazul femeilor, ceaiul de dafin se recomandă pentru că ameliorează durerile menstruale și oferă o stare de calm și confort.
Dincolo de beneficiile acestui remediu naturist, ceaiul de foi de dafin poate cauza probleme dacă este consumat în doze mari. Pot să apară iritații la nivelul pielii sau stări de greață și amețeli, dar și disconfort la nivelul stomacului.
Un alt remediu naturist care trebuie consumat cu moderație este ceaiul de ghimbir. Acesta este cel mai bun aliat împotriva răcelilor sezoniere, dar este important să știm cât ceai de ghimbir se bea pe zi. Ghimbirul poate provoca reacții alergice severe dacă nu este consumat în funcție de recomandarea medicului.
Benefic pentru creșterea sistemului imunitar este și ceaiul de echinaceea, acesta ameliorând durerile cauzate de problemele respiratorii.
Pentru a ne bucura de efectele miraculoase ale ceaiului de foi de dafin, trebuie să știm cum se prepară corect și care este doza zilnică recomandată.
Într-un vas cu apă clocotită se pun foile de dafin, apoi se lasă la infuzat timp de 15 minute. Pentru a-i da ceaiului un plus de savoare, putem adăuga puțină scorțișoară sau coajă de portocală. De asemenea, ceaiul de dafin poate fi îndulcit cu miere.
Dacă ne confruntăm cu perioade de insomnie și trecem prin stări de anxietate, este bine să consumăm ceai de foi de dafin pentru un somn liniștit. Acest remediu naturist este benefic pentru tratarea numeroaselor afecțiuni, fiind recomandat de medici.