Ceai de ceapă pentru tuse. Cum să scapi de virus rapid

de: BZI.ro
14:47, 25 apr. 2022

Pentru a pregăti un ceai de ceapă pentru tuse trebuie să alegi cu atenție ingredientele. Se dovedește faptul că o coajă de ceapă este folosită nu doar pentru a colora ouăle de Paște, însă poți face infuzii sănătoase din ea. Anterior, rujeola și tifosul erau tratate cu ajutorul lor.

Știm cu toții că pulpa de ceapă este foarte utilă, conține vitamine, minerale, care îmbunătățesc starea vaselor de sânge și a țesutului osos. De asemenea, coaja de ceapă ajută la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol din sânge și sunt în general bune pentru sănătatea noastră. De cele mai multe ori, cojile bulbilor, „cămașa” lor, sunt de obicei aruncate. Singura excepție este colectarea cojii în ajunul Paștelui, când vine timpul să vopsești ouăle într-o culoare vesela portocalie sau roșu intens, în funcție de soiul de ceapă. Dar s-a dovedit că, dacă coaja de ceapă este turnată cu apă și lăsată să se infuzeze, în infuzie se extrag substanțe extrem de utile care pot vindeca multe boli. Ceaiul de cămașă de ceapă are efecte antiinflamatorii și analgezice, stimulează circulația sângelui și digestia, are efecte antihistaminice și coleretice, ameliorează edemele, protejează împotriva virușilor și oferă energie suplimentară.

Pe lângă aceste două substanțe puternice cu o gamă largă de calități utile, coaja de ceapă conține acizi organici, vitamine B, fier, iod, fosfor și zinc

Vitaminele ce se găsesc în coaja de ceapă. Pentru ce afecțiuni este indicat remediul

Flavonoidele uimitoare sunt responsabile pentru culoarea strălucitoare a legumelor și fructelor, pigmenți de origine vegetală, similare ca structură și compoziție cu hormonii și care participă activ la multe procese care au loc în corpul nostru.

Coaja de ceapă conține flavonoidul quercetină, unul dintre cei mai puternici antioxidanți care menține celulele sănătoase și tinere și ajută la combaterea cancerului. Quercetina este nevoie de persoanele alergice pentru ameliorarea simptomelor, are proprietăți antiinflamatorii, susține sănătatea cardiovasculară. Previne formarea plăcilor de ateroscleroză, ceea ce înseamnă că reduce riscul de a dezvolta tromboză și accident vascular cerebral. Și cu cât ceapa este mai strălucitoare, cu atât conține mai multă quercetină.

Coaja de ceapă conține flavonoidul quercetină, unul dintre cei mai puternici antioxidanți care menține celulele sănătoase și tinere și ajută la combaterea cancerului

Un alt bioflavonoid important conținut de coaja de portocala a cepei este carotenul, provitamina A. De asemenea, scade colesterolul din sânge si este bun pentru vasele de sânge, fiind si necesar pentru vedere, protecție împotriva infecțiilor virale și combate inflamațiile.

Pe lângă aceste două substanțe puternice cu o gamă largă de calități utile, coaja de ceapă conține acizi organici, vitamine B, fier, iod, fosfor și zinc.

Ceai de ceapă pentru tuse. Efectele neștiute ale leacului

Cojile de ceapă sunt frunze modificate, care, în funcție de soi, au de obicei 4-7 straturi. Pentru a face un ceai vindecător de piele de ceapă pentru tuse, alege bulbi curați, proaspeți, nedeteriorați. Cu cât mai tineri, cu atât mai bine. Nu merită să recoltați coaja pentru viitor, este mai bine să îndepărtați coaja imediat înainte de preparare. Înainte de utilizare, coaja trebuie clătită bine sub jet de apă.

De cele mai multe ori, cojile bulbilor, „cămașa” lor, sunt de obicei aruncate

Există multe metode de preparare a cojilor de ceapă. Pentru a obține o infuzie slabă, o puteți umple cu apă la o temperatură de 60 de grade și lăsați să se infuzeze timp de 15 minute până când băutura devine galben închis.

Ceai de ceapă pentru tuse poate fi și aromat. Luați cojile a două cepe, clătițile și punețile într-un ceainic. Înmuiați acolo un plic de ceai verde și o linguriță de ceai vrac, turnați un pahar cu apă fierbinte și lăsați-l să se infuzeze timp de 10 minute. Adăugați miere, suc de lămâie și mentă în frunzele de ceai, diluați băutura cu apă după gust.

Știm cu toții că pulpa de ceapă este foarte utilă, conține vitamine, minerale, care îmbunătățesc starea vaselor de sânge și a țesutului osos