Cea mai rapidă rețetă de suc de roșii pentru iarnă! Foarte delicioasă și ușor de făcut!
O rețetă tradițională de suc de roșii pentru iarnă oferă o soluție naturală și sănătoasă pentru a savura gustul roșiilor proaspete pe tot parcursul anului. Prin câteva etape simple, acest preparat poate deveni o parte esențială a cămării tale.
Rețeta de suc de roșii pentru iarnă este metoda tradițională care ajută la păstrarea savoarei și a nutrienților roșiilor proaspete, chiar și în sezonul rece. Acest preparat devine o bază excelentă pentru multe feluri de mâncare și un aliment de nelipsit în bucătăria de iarnă. Fie că este folosit pentru sosuri, supe sau pur și simplu savurat ca atare, acest produs făcut în casă îți oferă siguranța unui aliment natural și plin de savoare, fără conservanți artificiali.
Cea mai rapidă rețetă de suc de roșii pentru iarnă
Cea mai importantă parte a acestei rețete este să culesul roșiilor iar dacă vreți să aveți sucul de roșii cât mai dulce se recomandă să țineți roșiile 1 – 2 zile în lăzi sau găleți, să se coacă pasiv. Mare grijă să nu se strice.
Apoi roșiile se spală bine iar dacă aveți cherry le puteți lăsa întregi. Dacă aveți roșii medii sau mai mari le tăiați jumătăți sau sferturi, cât să încapă în gura storcătorului de roșii.
Se începe procesul de stoarcere, cel mai important lucru este să scoateți resturile cât mai uscate, fără pulpă.
Între timp , cât se lucrează la storcător, ar fi util să pregătiți și borcanele sau sticlele care se spală bine și se usucă la fel de bine. Ați putea chiar să le sterilizați în cuptor 30 de minute la 100 de grade.
După ce ați terminat de stors toate roșiile se pune cratița pe aragaz și se lasă până ce începe să fiarbă, amestecând perioduc în ea. Când începe să fiarbă, lăsați așa 5 minute, este suficient să se sterilizeze dar să nu piardă din vitaminele importante.
Se pregătesc borcanele pe un prosop și se toarnă cu un polonic sau cu o cană sucul fierbinte în borcane. Este foarte important să nu lăsați deloc spațiu în borcan, trebuie umplut până la gură la maxim. Se inchid apoi borcanele cu capace ermetice.
După ce ați verificat să fie închise bine, înclinați borcanele și dacă sucul nu curge de sub capac, le întoarceți cu fundul în sus și lăsați să se răcească complet. Apoi le puteți depozita în cămară, folosindu-le la orice mâncare, sos sau sarmale.
Cum te ajută sucul de roșii la curățenie
Roșiile sunt bune și delicioase în orce preparat. Însă, puțini știu despre faptul că acestea sunt bune și pentru curățenie.
Roșiile sunt legume delicioase și sănătoase, o alegere excelentă pentru a da gust mâncării, dar știați că sucul de roșii poate fi un aliat de nădejde în lupta cu petele, murdăria și alte neplăceri din gospodărie? Acest ingredient uimitor nu este doar pentru gătit, ci poate face minuni în ceea ce privește curățenia casei.
Aveți pete de vin sau de sosuri pe covor? Puneți sos de roșii în locul petei, lăsați să acționeze pentur 15 – 20 de minute, apoi folosiți o cârpă umedă și o perie moale pentru a freca ușor petele.
Se clătește cu apă rece și se usucă zona, dacă petele sunt persistente, repetați procedura. De asemenea, sucul de roșii este perfect și pentru suprafețele din inox și nu neapărat folosit pentru pete, ci și pentru a reda strălucirea.
Turnați puțin suc de roșii pe o cârpă moale și ștergeți delicat suprafața. Sucul de roșii va ajuta la îndepărtarea petelor și la restabilirea luciului inițial.
Și oalele sau tigăile pline de arsură pot fi un adevărat calvar pentru gospodine. Pentru a scăpa mai ușor de acestea, puneți peste noapte suc de roșii în zonele indicate, iar dimineața veți observa cât de ușor veți scăpa de arsură.
Rețeta de suc de roșii pentru iarnă poate să vă ajute și cu curățarea grătarelor după o petrecere în aer liber, doar trebuie să frecați suprafața grătarului cu o perie sau o cârpă înmuiată în suc.