Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul. Spune-o de fiecare dată când ai nevoie de protecția sa

de: BZI.ro
14:31, 07 aug. 2024

Care este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul? Află în rândurile următoare care este aceasta și cum trebuie spusă.
Pe 7 ianuarie, este sărbătoare cu cruce roșie, atunci când îl prea cinstim pe Sfântul Ioan Botezătorul. Astfel, creștinii pot rosti atunci cea mai puternică rugăciune închinată prea Sfântului Ioan Botezătorul.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul

Aceasta este rugăciunea ce trebuie spusă ori de câte ori simțim nevoia să ne închinăm lui Dumnezeu prin voia Sfântului Ioan Botezătorul. Rugăciunea poate fi rostită oricând, chiar dacă nu este 7 ianuarie sau altă zi în care îl celebrăm pe Botezătorul Domnului. De asemenea, se poate spune atât dimineața, cât și seara. Ce este important nu este timpul în care o spunem, ci sinceritatea cu care o rostim. O inimă curată și un suflet plin de căință și milă întotdeauna va fi mai puternic auzită de Dumnezeu decât un suflet care se roagă din obligație sau din frica de iad.

„Sfinte Prorocule Ioan, Înaintemergătorule și Botezătorule al lui Hristos, neputincioasă este mintea noastră în a-ți aduce laude după cuviință. Ci destul îți este ție lauda Mântuitorului Hristos, lângă al Cărui Tron mijlocești împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

Pentru aceasta, îți mulțumim și cu umilință te rugăm: tinde mâna cea îngerească și risipește norul gândurilor rele care ne copleșesc pe noi. Adu pace în inimile, casele și obștile noastre. Împacă-ne cu Dumnezeu și cu aproapele nostru. Spre fapte bune ne îndeamnă și cu boldul pocăinței trezește inimile noastre ca să pricepem prețul mântuirii noastre.

Învățătorule al pocăinței, dă-ne darul străpungerii inimii și lacrimi prin care să ne curățim de păcate și sufletele noastre mai albe ca zăpada să le albim. De fărădelegi și de cei puternici ai pământului, care strică rânduiala lui Dumnezeu, scapă-ne, prin rugăciunile tale.

Sfinte Ioan Înaintemergătorule, tu, despre care Scriptura spune: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut și, înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit și te-am rânduit proroc pentru popoare”, fii cu noi și ne luminează calea în acest veac întunecat și vrăjmaș cerului, ca, prin rugăciunile tale fiind păziți, înaintea lui Hristos, la Judecată, să dobândim partea cea de-a dreapta, împreună cu toți casnicii Săi. Amin!”

Viața Sfântului Ioan Botezătorul

Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul s-a născut în familia preotului Zaharia, în Ein-Karem, lângă Ierusalim, conform majorității surselor istorice. Numele său a fost profețit de Îngerul Gavriil în timpul slujbei tatălui său la templu. Mama sa, Elisabeta, era vârstnică și, având dificultăți în a avea copii, era descendentă din seminția lui Aaron. Zaharia, tatăl său, nu a crezut în mesajul îngerului și a fost pedepsit cu mutenie până la nașterea copilului. Nașterea lui Ioan a avut loc cu șase luni înainte de nașterea lui Iisus, iar Sfinții Părinți o consideră „minunea ce merge înaintea Minunii”, pregătind înțelegerea nașterii divine a lui Hristos din Fecioara Maria.

Sfântul Ioan a început să predice în pustiu, unde boteza ucenicii și striga „Glasul celui care strigă în pustiu” (Isaia 40, 3). Ducând o viață de renunțare, îmbrăcat în haine din păr de cămilă, hrănindu-se cu miere și lăcuste și rugându-se neîncetat, a devenit un model pentru primii asceti și monahi. Mesajul său principal era „Pocăiți-vă, căci Împărăția cerurilor este aproape!”, iar botezul în Iordan prefigura botezul cu „foc și Duh Sfânt” adus de Hristos.

Ioan a fost criticat de rege Irod Antipa pentru căsătoria sa cu Irodiada, fosta soție a fratelui său vitreg. Aceasta a dus la încarcerarea sa și, ulterior, la execuția sa după ce fiica lui Irodiada, Salomeea, a cerut capul său pe tavă ca dar. După martiriul său, capul lui Ioan a fost îngropat de Irodiada într-un loc ascuns, dar a fost descoperit și găsit în mod miraculos de mai multe ori, ajungând în cele din urmă la Roma și în alte locuri de venerație.

Sfântul Ioan Botezătorul este sărbătorit pe 7 ianuarie, după Botezul Domnului, și pe 24 iunie, de ziua nașterii sale. Ziua tăierii capului său, pe 29 august, este o zi de post aspru, conform tradiției ortodoxe.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul poate fi spusă în oricare sărbătoare care îl cinstește pe Sfântul Ioan; cu toate acestea, ea poate fi rostită ori de câte ori avem nevoie de ajutor divin.