Prima pagină » Actualitate » Cea mai mare pensie din România, de 100.000 de lei lunar, este acordată unui fost angajat din sectorul bancar
Cea mai mare pensie din România, de 100.000 de lei lunar, este acordată unui fost angajat din sectorul bancar

Cea mai mare pensie din România, de 100.000 de lei lunar, este acordată unui fost angajat din sectorul bancar

31 aug. 2024, 15:20,
în Actualitate

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că cea mai mare pensie din România, după recalculare, ajunge la 100.000 de lei pe lună, echivalentul a aproximativ 20.000 de euro. Această pensie este primită de un fost angajat din sectorul bancar privat, care a avut un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuții extrem de mari la sistemul de pensii. Ministrul a subliniat că pensia este calculată pe baza contribuțiilor din sistemul public, ceea ce explică valoarea sa ridicată.

Întrebată dacă pensia aparține guvernatorului BNR Mugur Isărescu, Bucura-Oprescu a negat, precizând că este vorba despre un fost angajat al unei instituții bancare private de prestigiu, care nu a falimentat în anii ’90 și are o cotă de piață importantă și în prezent.

În ceea ce privește diferența mare dintre pensiile profesorilor și cele ale unor angajați din sectorul bancar, ministrul a menționat că este corect ca profesorilor să le fi crescut veniturile din pensii în urma noii legislații. Ea a adăugat că este nedrept că, în trecut, profesorii au avut salarii și pensii mici, însă recent, mulți au beneficiat de recalculări favorabile ale pensiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *