Cea mai frumoasă și puternică rugăciune a părinților pentru fiii lor. Spune-o ori de câte ori simți nevoia să îi ajuți
Rugăciunea părinților pentru fiii lor este una dintre cele mai frumoase rugăciuni, care poate fi rostită ori de câte ori simți că copilul tău are nevoie de ajutor. Află în rândurile următoare cum se citește această rugăciune și când este cel mai bine să o spui.
Rugăciunile sunt, de multe ori, un mijloc prin care ne putem dărui, mai ales sufletește, celor care au nevoie de ajutorul nostru. Rugăciunea părinților pentru fiii lor este una specială, folosită pentru a-i ajuta pe copiii noștri atunci când se confruntă cu probleme de sănătate sau alte dificultăți.
Rugăciunea părinților pentru fiii lor
Această rugăciune poate fi rostită ori de câte ori este nevoie, dar în special în momentele de cumpănă. Este important ca atunci când ne rugăm să o facem cu o inimă curată. De asemenea, este bine să o rostim după rugăciunea „Tatăl nostru” și după ce ne-am spovedit și am primit Sfintele Taine. Rugăciunea părinților pentru fiii lor este una specială, folosită pentru a-i ajuta pe copiii noștri atunci când se confruntă cu probleme de sănătate sau alte dificultăți.
„Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce cu înțelepciunea Ta ai zidit pe om din țărână și ai suflat în fața lui suflare de viață și, binecuvântându-l, ai zis: creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul; iar la Cana Galileii, prin Unul-Născut Fiul Tău, ai binecuvântat nunta și deci nașterea de fii, cu multă umilință rog marea Ta bunătate, ca neîncetat să reverși harul Tău și să Te milostivești asupra copiilor mei, pe care ai binevoit să mi-i dăruiești. Umple-i de înțelepciune și pricepere. Apără-i de toate cursele vrăjmașilor văzuți și nevăzuți. Poruncește îngerilor Tăi ca totdeauna să le fie călăuze și povățuitori spre toate faptele cele bune, ca de-a pururea să Te poată lăuda și preamări în veci. Amin.”
De ce e bine să ne rugăm pentru copiii noștri
Copiii noștri nu sunt accidente, ci binecuvântări divine care ne îmbogățesc viața. Scriptura îi compară sugestiv cu săgețile care trebuie să-și atingă ținta – destinul stabilit de Dumnezeu. Ca și săgețile, copiii au un material genetic moștenit, un suflet și un trup care constituie „materia primă”. Părinții sunt responsabili de prelucrarea acestui material și de asigurarea unei direcții corecte.
Mediul familial este „arcul” din care este lansată „săgeata”, iar destinația este viața veșnică. Bunicii și părinții trebuie să lase moșteniri spirituale și emoționale pozitive. În Scriptură, găsim exemple precum Eunice și Lois, care au conturat personalitatea lui Timotei, transformându-l într-un slujitor al lui Dumnezeu. Prin exemplul și învățăturile lor, au imprimat valorile creștine în inima și mintea lui.
Iov este un alt exemplu de părinte devotat spiritual. Deși avea zece copii, mijlocea pentru fiecare în parte, preocupat de binele lor sufletesc. Este esențial ca și noi să ajutăm copiii să-și înțeleagă identitatea în Hristos. Astfel, ei vor fi protejați de minciunile și influențele negative ale vrăjmașului. Scutul adevărului și puterea Duhului Sfânt le vor păzi inimile de sentimente de inferioritate sau depresii.
Rugăciunea părinților pentru copiii sau fiii lor este crucială. Ea poate fi spusă atunci când cei mici nu se simt bine, dar și atunci când observăm că se pot îndrepta spre un drum greșit.