Cea mai delicioasă rețetă de somon la tigaie! O rețetă simplă care, mai mult ca sigur, te va ajuta să scapi de kilogramele în plus
Somonul este unul dintre cele mai delicioase și sănătoase tipuri de pește, conținând un nivel ridicat de acizi grași precum omega 3, dar și vitamine și minerale. Iată cum să prepari cel mai delicios somon la tigaie.
Dacă vrei să ai o siluetă de invidiat sau doar încerci să mănânci mai sănătos, somonul nu ar trebui să lipsească din dieta ta. Atât conținutul înalt de vitamine și minerale, dar și de omega 3 și omega 6, împreună cu conținutul foarte ridicat de proteine și calorii puține, îl fac unul dintre cele mai bune preparate delicioase care cu siguranță te vor ajuta să scapi de kilogramele în plus. Uite cu poți să prepari cel mai delicios somon la tigaie.
Cum se gătește somonul la tigaie
Chiar dacă somonul de obicei se prepară la grătar, acesta se poate găti la fel de bine și gustos și la tigaie.
Pentru început ai nevoie de patru fileuri de somon, o linguriță de sare, un sfert de linguriță de piper și două linguri de ulei de măsline. Pasul întâi este să condimentezi peștele. Frecați ambele părți ale peștelui cu o bucată de prosop de hârtie pentru a îndepărta umezeala în exces, apoi presărați peste el sare și piper după gust. Încingeți bine tigaia, se recomandă o tigaie nu prea adâncă dar destul de mare, și puneți-o la foc mediu. Când tigaia s-a încins, adăugați somonul cu partea cu piele în sus și gătiți-l timp de 4 sau 5 minute. Apoi întoarceți-l pe partea cealaltă și gătiți-l până când cuțitul sau furculița pătrund ușor în el. Astfel se obține somonul atât de dorit, apoi se poate asezona cu orice tip de legume sau piure. Merge atât cu legume crocante, cât și cu cele fierte, ardeiul gras sau dovlecelul.
Pentru a obține cele mai bune rezultate, puteți să prăjiți somonul într-o tigaie de fontă sau una teflon. Cu toate acestea, asigurați-vă că uleiul este bine încins înainte de a adăuga somonul. Nu uitați, pentru un gust și mai bun, să adăugați sos de lămâie sau un sos de smântână și mărar.
De ce e bine să consumăm somon
Somonul este cunoscut pentru gustul său unic, dar și pentru faptul că nu are iz de pește. De asemenea, somonul este una dintre cele mai bune surse de acizi grași omega-3 și omega-6. Pentru o porție de 100 de grame de somon de crescătorie conține în jur de 2,4 grame de acizi grași omega-3. Dacă vă întrebați care este mai bun, somonul de crescătorie sau cel sălbatic, dați click aici.
Somonul poate să asigure 90% din necesarul zilnic de vitamina D, el este unul dintre cele mai apreciate dar și scumpe soiuri de pește, totuși oferă un aport esențial de vitamine precum B6. O porție de 150 de grame de somon poate să îi ofere corpului peste 90% din necesarul zilnic de vitamina D. Acesta fiind recomandat în perioada rece a anului, atunci când lipsa de vitamina D și vitamine poate duce la o scădere majoră a sistemului imunitar.
Somonul la tigaie, o rețetă simplă ce se face în doar câteva minute, dar te va ajuta să scapi de kilogramele în plus.