Cea mai bună vitamină B12. Ce persoane trebuie să administreze frecvent acest supliment?

de: BZI.ro
12:21, 19 dec. 2022

Pot exista multe motive pentru care oamenii încep să caute cea mai bună vitamină B12. Persoanele care au nevoie de această vitamină sunt cei care nu consumă produse de origine animală, adică carne, pește, ouă sau lapte. Din această cauză, aceștia au adesea nevoie de vitamina B12.

Există o gamă largă de B12 disponibilă pe piață sub diferite forme. Printre cele mai vândute sunt spray-urile, pastilele masticabile, lichide, acadele și capsule. Acestea fiind spuse, merită menționat faptul că B12 sub formă de spray, pastile masticabile și acadele va fi cel mai bine absorbită.

Există o gamă largă de B12 disponibilă pe piață sub diferite forme

Cea mai bună vitamină B12. Cum să luați corect medicamentul?

Piața este acum saturată de sute de producători de vitamine și alte suplimente. Vă recomandăm să aveți încredere doar în mărcile cu notorietate care există de mulți ani și au o reputație bună. De exemplu, cele mai bune sunt considerate SWANSON, SOLGAR și NOW FOODS.

Nu există un curs prestabilit pentru administrarea vitaminei B12, dar trebuie să o luați în funcție de nevoile dumneavoastră. Vegetarienii sau orice persoană care, din anumite motive, nu consumă suficiente proteine de origine animală pot urma un regim regulat. Este bine să știi că B12 nu este toxică, fiind o vitamină solubilă în apă, care este eliminată rapid din organism. Prin urmare, un supradozaj este extrem de dificil de realizat.

Piața este acum saturată de sute de producători de vitamine și alte suplimente

O singură doză de vitamină ar trebui să fie între 1000 și 1500 mcg. Se recomandă să îl luați în prima jumătate a zilei, după o masă cu conținut scăzut de grăsimi. De asemenea, merită reamintit faptul că B12 nu trebuie administrat în combinație cu alte suplimente, cu excepția acidului folic. Această vitamină nu trebuie asociată în special Omega-3 și alți acizi grași.

Sub formă de pastile, B12 se prezintă sub formă de cianocobalamină și metilcobalamină. Acest lucru este foarte ușor de verificat, de obicei, producătorul menționează întotdeauna acest lucru pe partea din spate a ambalajului, în tabelul de compoziție.

Vitamina trebuie administrată pe cale orală sau sub formă de injecție?

În mod tradițional, vitamina B12 a fost prescrisă sub formă de injecție, dar o doză orală de 1000 µg pe zi s-a dovedit a fi eficientă, chiar și în cazul persoanelor cu absorbție slabă și aciditate scăzută. Dacă există probleme gastrointestinale, vitamina B12 va fi slab absorbită din alimente.

Nu există un curs prestabilit pentru administrarea vitaminei B12

De fapt, ambele sunt eficiente. Singura diferență este viteza de absorbție a ingredientelor active în sânge. Odată ajunsă în organism, pastilele trec prin tractul gastrointestinal, dar soluția pentru injecții ajunge direct în sânge. Alegerea injecțiilor sau a comprimatelor trebuie discutată cu medicul dumneavoastră.

Metoda de administrare afectează doar viteza de absorbție, comprimatele ajung la locul bolii prin trecerea prin tractul gastro-intestinal, în timp ce injecțiile intră direct în fluxul sanguin și medicamentul își face efectul imediat.

Tratamentul cu cea mai bună vitamină B12 durează de obicei cel puțin 21-28 de zile. În cazul în care există simptome de mieloză funiculară, adică amorțeală la nivelul membrelor, se administrează vitamina B12 în doză mare, zilnic, timp de cel puțin 10 zile. Doza este apoi redusă și terapia este suplimentată cu vitamina B1 la 100 µg pe zi.

Sub formă de pastile, B12 se prezintă sub formă de cianocobalamină și metilcobalamină