Cea mai bună soluție pentru furnici. Cum putem combate insectele

de: BZI.ro
10:37, 23 apr. 2024

Dacă te lupți cu problema furnicilor, poți afla în cele ce urmează care este cea mai eficientă soluție pentru furnici. Furnicile sunt printre insectele care invadează casele oamenilor cel mai des. Pe cât apreciem modul lor de organizare și rapiditatea cu care se mișcă și se îngrijesc, pe atât vrem să evităm prezența lor în casele noastre.

Soluție pentru furnici. Care sunt speciile care atacă casele

Deși par insecte simple și greu de diferențiat între ele, având în vedere dimensiunea lor, doar în țara noastră există aproximativ 100 de specii de furnici, iar în lume peste 12.000, conform unor studii. Dacă ai probleme cu invazia de furnici, există șanse mari ca una dintre următoarele specii să fie cea dăunătoare casei tale, acestea fiind printre cele mai întâlnite: Furnica neagră mică, furnica de pavaj, furnica galbenă nebună, furnica Dulgher.

Furnica neagră mică este printre cea mai răspândită în case, curți și grădini, iar culoarea acestora variază de la maro la negru. Furnicile negre mici își fac colonii în grădini, sub scoarța copacilor, sub pietre etc., iar hrana lor principală o reprezintă păduchii de plante. Furnica de pavaj își face colonii în crăpăturile din asfalt sau sub pietre. Acestea se pot hrăni aproape cu orice consumă și omul și își trimit cercetași pentru a găsi mâncare, urmând să își facă traseu de la cuib până la sursa de hrană. De asemenea, sunt destul de periculoase, deoarece înțeapă. Furnica galbenă nebună se numește așa pentru că are un mod haotic de a se deplasa, fiind astfel foarte greu să îi găsești cuibul. Se stabilește destul de rapid, deoarece este agresivă cu alte specii de furnici, remarcându-se prin picioarele lungi și prin culoarea care variază de la galben la portocaliu.

Furnicile dulgher își sapă drumuri în lemn și își fac colonii. Acestea se hrănesc cu mâncare dulce, în special, dar și cu alte insecte. Este printre cele mai mari specii de furnici, atingând în unele cazuri o lungime de 13 mm.

Cum putem combate aceste insecte

În cazul în care furnicile și-au făcut cuib tocmai în locuința ta, pentru a scăpa de ele trebuie să îl găsești. Odată găsit și distrus cuibul, problema este ca și rezolvată. Acest lucru nu este ușor și de multe ori necesită timp. Furnicile preferă, în general, zonele umede, precum pereții sau podelele. De obicei, dacă există astfel de zone deteriorate de apă, acolo vei găsi și furnicile. Astfel, podurile, băile și pereții exteriori sunt zonele cele mai predispuse pentru formarea cuiburilor.

În situații extreme, trebuie apelat la specialiști pentru a distruge cuiburile și a scăpa de furnici. Însă există și cazuri în care combaterea acestora poate fi făcută și fără ajutorul specialiștilor, folosind insecticide. Pe piață există numeroase insecticide, însă doar alegerea unuia eficient te va scăpa de aceste insecte care pot dăuna.

Cea mai bună soluție pentru furnici este scorțișoara. Acest condiment găsit în bucătăriile tuturor românilor ține furnicile departe, conform unui studiu realizat în anul 2014. Adaugă un sfert sau o jumătate de linguriță de scorțișoară într-o cană cu apă, înmoaie o dischetă de bumbac în soluție și apoi umezește zonele unde apar de obicei furnicile. Repetă această procedură o dată pe zi, până când vei scăpa definitiv de ele. Alte condimente care te ajută să scapi de furnici sunt piperul negru și foile de dafin. De asemenea, o altă soluție potrivită pentru a scăpa de furnici este bicarbonatul de sodiu dar și o sucul de lămâie.