Cea mai bună soluție anti purici. Cum poți scăpa în mod natural de invazia de purici
În special în timpul verii, puricii pot deveni o problemă reală, întrucât animalele de companie ies mai des la plimbări în aer liber. Află care este cea mai bună soluție naturală anti purici, cu ajutorul căreia poți extirpa aceste insecte din casă sau din blana patrupedelor.
Pentru cei care nu știu, puricii pot să sară de până la 200 de ori peste înălțimea lor, ceea ce explică modul în care pot intra în contact cu animalele de companie. Cu toate acestea, prevenirea este întotdeauna cea mai bună opțiune, așa că nu uita să achiziționezi o zgardă anti-purici pentru animalul tău de companie sau să utilizezi alte metode de prevenire.
Cea mai bună soluție anti purici pentru casă
Odată ce puricii au ajuns în casă din cauza animalelor de companie, pot deveni o adevărată problemă, iar disconfortul creat de aceștia poate fi considerabil. Primul pas pentru eliminarea puricilor din casă este menținerea curățeniei și folosirea aspiratorului. Deși poate părea surprinzător, aspiratorul reprezintă cea mai eficientă metodă pentru a scăpa de puricii din încăperi. Asigură-te însă că folosești saci de aspirator de unică folosință sau un aspirator cu o cană de colectare pe care să o cureți imediat după ce ai terminat aspirarea casei. De asemenea, covoarele și preșurile ar trebui spălate, iar dacă acest lucru nu este posibil, ar fi indicat să nu le mai folosești pentru o perioadă și să le îndepărtezi din casă. Salteaua patului este un alt loc în care puricii se pot aduna, așa că ar fi bine să o cureți în detaliu cu aspiratorul. Atunci când pui hainele în dulap sau șifonier, asigură-te că acorzi atenție și acestor spații și folosește aspiratorul pentru a preveni infestarea.
În ceea ce privește hainele, este important să le speli la temperaturi ridicate pentru a distruge puricii și ouăle lor. Lenjeria de pat, în special, trebuie spălată la temperaturi foarte ridicate și cu un detergent puternic. Usucă rapid tot ceea ce ai spălat, deoarece puricii preferă mediile umede.
Uleiurile esențiale pot fi de mare ajutor în combaterea puricilor. Poți folosi uleiuri precum menta, citronella, lemongrass, cedru, mușcată, rozmarin sau busuioc pentru a ține puricii la distanță. Evită însă aplicarea acestor uleiuri direct pe piele, deoarece pot cauza iritații. Dacă dorești să le utilizezi pe piele, diluează uleiurile într-un recipient de tip spray. Dacă amesteci uleiul cu alcool, acesta se va dispersa mai ușor. Cu toate acestea, evită să folosești aceste soluții pe animale sau pe pielea copiilor. În schimb, poți utiliza ulei vegetal de Neem, care are proprietăți insecticide. Frunzele de nuc pot fi, de asemenea, eficiente împotriva puricilor. Bătrânii obișnuiau să pună frunze de nuc în pat pentru a se proteja de aceste insecte. Deoarece puricii preferă mediile umede, poți să presari sare în zonele ascunse din casă, precum crăpăturile din podea sau sub covoare. Acest lucru va deshidrata ouăle și larvele, ajutându-te să scapi de inamic.
Cum să prepari o soluție 100% naturală acasă
Dacă ai purici în casă, poți folosi o soluție naturală și eficientă pentru a-i elimina. Această soluție nu va da greș și o poți utiliza ori de câte ori te confrunți cu această problemă.
Ai nevoie de 30 de picături ulei vegetal de Neem, 60 de picături ulei de mușcată, 50 de picături ulei esențial de lemn de cedru, 30 de picături ulei esențial de citronella, 30 de picături ulei esențial de lemongrass, 80 ml apă distilată sau apă purificată, 10 ml solubilizant pentru uleiuri esențiale sau alcool. Opțional, mai puteti adăuga și 30 de picături ulei esențial de lavandă, 30 de picături ulei esențial de eucalipt, 20 de picături ulei esențial de rozmarin, 20 de picături ulei esențial de mentă. Amestecă bine aceste ingrediente într-o sticlă și protejeaz-o de lumina soarelui. Aplică soluția în zonele afectate de purici folosind un pulverizator. Chiar dacă nu dispui de toate uleiurile menționate, folosirea a 3 sau 4 dintre ele va fi suficientă.
Menta poate fi folosită și ea împotriva puricilor. Zdrobește frunzele de mentă într-un mojar până când se eliberează toate uleiurile. Pune pasta obținută într-un tifon, având grijă să nu se scurgă sucul lăsat de frunze, deoarece acesta este esențial. Așază tifonul în zona afectată de purici, iar menta va ține insectele la distanță. Dacă dispui doar de mentă uscată, pune frunzele în pungi de hârtie și așează-le pe podea.
Puricii nu suportă deloc oțetul (atât cel alb, cât și cel de mere), așa că poți pregăti o soluție eficientă și 100% naturală. Amestecă o parte oțet cu o parte apă (1:1) și pulverizează amestecul în locurile unde ai găsit purici. Dacă animalul tău are purici, poți aplica această soluție direct pe blana lui, cu grijă să nu ajungă în ochi sau pe vreo rană. Dacă nu tolerează mirosul de oțet, poți încerca o soluție mai diluată, formată din 1/3 oțet și 2/3 apă.