Cea mai bună salată de ton. Rețeta unui preparat gustos și rafinat
Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună salată de ton. Savuroasa salată de ton este ideală la mesele festive alături de alte bucate alese. Acest deliciu poate fi făcut ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare aromată, sățioasă și sănătoasă. Iată rețeta unui preparat gustos și rafinat.
Cea mai bună salată de ton
Atunci când vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o mâncare ușoară, gustoasă și aromată, putem face rapid cea mai bună salată de ton. Când vine vorba de preparatele cu ton, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Tonul este bogat în vitamine ce contribuie la întărirea sistemului imunitar, are un rol protector, prevenind cancerul de colon și luptă împotriva infecțiilor.
Tonul ajută și la reducerea tensiunii arteriale și a bolilor cardiovasculare. Tonul poate fi gătit în diferite moduri, iar dacă alegem delicioasa salată de ton, succesul culinar este garantat. Pentru acest deliciu avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat desăvârșit.
Salata de ton este gustoasă și sănătoasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, vom obține o salată aromată, sățioasă și gustoasă. Pe lângă acest deliciu, putem pregăti și o salată de crudități, ideală mai ales în sezonul de primăvară și vară. Pentru iubitorii de mâncăruri sănătoase făcute după rețeta bunicii, ideală este o salată de vinete la cuptor. Salata de ton este alegerea perfectă atunci când vrem să pregătim o mâncare gustoasă, sățioasă și sănătoasă.
Rețeta cu care vei pregăti un preparat irezistibil
Pentru cea mai bună salată de ton făcută acasă vom avea nevoie de 200 g de salată verde, 1 conservă de ton în ulei de măsline, 4 roșii, 1 castravete, 1 ceapă roșie, 4 linguri de boabe fierte de porumb, 10 măsline negre fără sâmburi, 5 frunze de busuioc. Delicioasa salată se asezonează cu un sos aromat pentru care vom folosi 2 linguri de oțet, 1 lingură de suc de lămâie, 1 linguriță de miere, 1 linguriță de muștar clasic, 4 linguri de ulei de măsline și o linguriță de sare.
Salata se spală și se lasă la scurs apoi se taie și se pune într-un bol împreună cu roșiile tăiate în cubulețe. Se adaugă castravetele tăiat felii, ceapa și măslinele mărunțite apoi boabele de porumb. Se scurge tonul de ulei și se desface ușor. Se amestecă toate aceste ingrediente pentru a obține o delicioasă salată.
Peste uleiul din conserva de ton se adaugă oțetul, sucul de lămâie, mierea, muștarul și puțină sare după gust. La final se adaugă frunzele de busuioc și se toarnă sosul aromat peste salată. Se amestecă ușor și se mai adaugă puțină sare după gust. Cu siguranță vom obține o salată de ton delicioasă și pe placul tuturor celor de la masă.
Salata de ton este gustoasă și sănătoasă, iar dacă ținem cont de secretele din rețeta marilor bucătari, succesul culinar este garantat. Acest deliciu este ideal la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui preparat aromat, sățios și savuros.