Cea mai bună rețetă de ciorbă rădăuțeană cu piept de pui! De ce ingrediente ai nevoie și cum să o prepari

de: BZI.ro
12:21, 21 apr. 2023

Cauți rețeta de ciorbă rădăuțeană cu piept de pui? Ei bine, ai nimerit cum nu se poate mai bine! Descoperă, în rândurile următoare, de ce ingrediente ai nevoie și cum să prepari cea mai bună ciorbă din câte există.

Ciorba rădăuțeană este iubită de oamenii din zona Moldovei, deoarece seamănă nemaipomenit de bine cu ciorba de burtă, însă aceasta se prepară cu carne de pui. În mod normal, se folosește puiul întreg, cu tot cu oase, dar făcută doar din piept este delicioasă. Se prepară repede, necesită doar câteva ingrediente și îți promitem că nu te va dezamăgi. Mai mult decât atât, toți membrii familiei te vor lăuda pentru acest fel de mâncare, ce va fi cerut iar și iar, chiar și de către cei mici.

Spor la gătit!

Rețetă simplă de ciorbă rădăuțeană cu piept de pui. Ingrediente și mod de preparare

Pentru această rețetă ai nevoie de: un kilogram de piept de pui, două bucăți de ceapă, o bucată de țelină, două bucăți de morcovi, două bucăți de păstârnac, două bucăți de rădăcină de pătrunjel, un ardei iute, două linguri de sare, 50 de mililitri de oțet de mere, șase gălbenușuri de ou, două linguri de făină, 300 de grame de smântână, o lingură de piper boabe și doi litri de apă.

Primul pas în prepararea acestei rețete este să pui pieptul de pui la fiert în apă cu sare. În momentul în care începe să se formeze spuma, ea trebuie îndepărtată, până când nu se mai formează. Adaugă, apoi, și piperul boabe, după care lasă totul la fiert aproximativ 15 minute.

Între timp, spală și curăță bine legumele. Toacă-le în jumătăți sau în sferturi, deci nu foarte mărunt și lasă întreg ardeiul iute. Adaugă totul peste pui, după ce a fiert bine și mai lasă-le pe foc încă 30 de minute.

După ce a trecut o jumătate de oră, scoate legumele și puiul din supă și înlătură boabele de piper. Adaugă apă cât să completezi supa și lasă totul la fiert.

Care sunt pașii următori?

Cât fierbe supa, taie puiul fâșii și pune câteva polonice de apă caldă peste el, pentru a evita uscarea acestuia. Cu ajutorul unui blender, pasează legumele, după care readaugă-le în supă, în timp ce amesteci. Acum a venit și rândul puiului să-l adaugi, după care mai fierbe aproximativ un sfert de oră.

Următorul pas este să iei un tel și să bați cu el gălbenușurile cu o linguriță de sare. Nu uita să adaugi făina și apoi să omogenizezi. Încorporează în comnpoziție și smântâna.

Adaugă, treptat, cu polonicul supa fierbinte peste amestecul de ouă cu smântână. Amestecă bine cu telul pentru a nu se forma cocoloașe. Repetă procedeul până când ai încorporat șase polonice de supă. Pasul acesta este extrem de important, deoarece, dacă este adăugat direct amestecul de ou în supă, care este foarte fierbinte, oul se va găti imediat și se va transforma în omletă.

În oala de supă adaugă amestecul de ou cu smântână și mai lasă-l să fiarbă aproximativ 10 minute. După ce trece acest timp, ciorba este gata de servit. Ea poate fi consumată cu oțet din vin alb, așa cum se procedează și în cazul ciorbei de burtă. Dacă îți place, poți servi ciorba rădăuțeană cu piept de pui cu mujdei de usturoi.

Poftă bună!