Cea mai bună prăjitură cu mere de post. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună prăjitură cu mere de post. Acest desert aromat va aminti de vremea copilăriei și de bucatele făcute după rețeta bunicii. Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu, prăjitura cu mere de post este perfectă. Savurosul desert se face ușor, are un aspect deosebit și cu siguranță va fi apreciat de toți cei de la masă. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi.
Cea mai bună prăjitură cu mere de post
În zilele de post putem pregăti un desert gustos, aromat și cremos. Prăjitura cu mere este nelipsită de la mesele festive, dar este ideală și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui desert de casă făcut după rețeta bunicii. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple.
Prăjitura turnată cu mere rase și scorțișoară este alegerea pefectă în zilele de post. Acest desert cu blat fraged și pufos este pe placul multora dintre noi și poate fi servit dimineața alături de o cafea aromată, dar la fel de bine se potrivește ca desert după o masă copioasă. Pe lângă această prăjitură irezistibilă, putem face pentru cei dragi și niște cornulețe de post fragede de se topesc în gură.
Pntru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei, ideal este un chec pufos cu mere, făcut de post. Când vine vorba de desertul de post, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase. Prăjitura cu mere de post este rafinată, gustoasă și are un aspect deosebit, fiind perfectă la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui desert de casă făcut după rețeta bunicii.
Rețeta unui desert de casă gustos și aromat
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o prăjitură cu mere de post, vom avea nevoie de 450 g de făină, 1 pliculeț de praf de copt, 150 g de zahăr, 10 g de zahăr vanilat, 1 linguriță de coajă rasă de lămâie, un praf de sare, 320 ml de apă minerală, 150 ml de ulei, ingrediente necesare pentru blat. Pentru umplutură vom folosi 1.5 kg de mere, 150 g de zahăr, scorțișoară după gust și un pic de ulei pentru călirea merelor. Pentru decor vom folosi zahăr vanilat.
Mai întâi se preîncălzește cuptorul apoi se pregătește o tavă de copt. Aceasta se tapetează cu hârtie de copt și se unge cu puțin ulei. Merele se spală apoi se dau prin răzătoare și se amestecă împreună cu zahărul și scorțișoara. Dacă merele rase lasă prea multă zeamă atunci este bine să se călească cu puțin ulei.
Următorul pas constă în pregătirea aluatului. Toate ingredientele pentru aluat se amestecă într-un bol până se obține un aluat omogen. Jumătate din cantitatea de aluat se toarnă în tavă apoi se nivelează. Aluatul este dens și poate fi lipicios, însă acesta trebuie întins foarte bine în tavă. Peste primul strat de aluat se pun merele rase și se uniformizează, apoi se pune restul de aluat în tavă și se nivelează iar. Se pune tava la cuptor pentru 50 de minute, până când prăjitura se rumenește ușor deasupra. Când este gata, se scoate prăjitura din tavă și se lasă la răcit. Se pudrează desertul cu zahăr vanilat apoi se porționează pentru a fi servit. Cu siguranță delicioasa prăjitură va fi placul tuturor celor de la masă.
Prăjitura cu mere de post este gustoasă, are o aromă aparte și dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un desert irezistibil. Această prăjitură este ideală în zilele cu restricții alimentare, dar la fel de bine poate fi pregătită ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.