Cea mai bună cremă antiinflamatoare: Soluții pentru a trata osteoartrita
Traumele articulare, indiferent dacă este vorba despre dureri de spate, de coloană, de umăr, de șold, genunchi sau lombare au drept cauză comună este osteoartrita, care reprezintă forma cea mai des întâlnită de artrită care mai poartă numele și de artroză. Pentru toate aceste tipuri de trauma există mai multe tratamente, însă oamenii vor să știe care este cea mai bună cremă antiiflamatoare și cum acționează aceasta.
Osteoartrita afectează cartilajul care protejează și învelește suprafețele articulare și îl deteriorează în timp. La final, fără cartilaj, oasele se freacă între ele ș ise ajunge la lezarea țesutului și a osului subiacent. Astfel apar simptomelor articulare dureroase ale osteoartritei.
Osteoartrita afectează, de obicei, articulațiile coloanei vertebrale, degetelor de la mână, șoldului, genunchilor sau degetelor de la picioare. Aproximativ 10% dintre persoanele cu vârsta de peste 55 de ani ajung la invaliditate din cauza osteoartritei de la nivelul genunchiului, iar 25% chiar la invaliditate severă.
Care sunt cazuele apariției osteoartritei
Cartilajul articular are o structură aparte față de alte țesuturi din organism, aproape 95% din aceste fiind format dîntr-o matrice de fibre de colagen și proteine speciale și apă, în tim pce doar 5% sunt condrocite, niște celule cu durată lungă de viață, asemănătoare celor celor nervoase și musculare. Starea cartilajulu ieste dat în mare măsura de modul în care se hrănesc aceste celule, care absorb nutrenții, electroliții și se hidratează prin intermediul lichidului din spațiul intraarticular.
Modul în care apare osteoartroza nu este cunoscut cu exactitate, dar începe, de obicei, printr-o deterioare a țesutului din cauza unei suprasolicitări, a unui efort la care este supusă articulația, printr-o leziune mecanică sau din cauza unui defect al metabolismului cartilajului.
Vârsta înaintată crește riscul de a face osteoartrita, la fel ca și obezitatea. Greutatea pune presiune pe articulațiile șoldului și ale genunchilor, iar țesutul adipos produce proteine care pot cauza inflamație în și în jurul articulațiilor.
Traumatismele articulare pot duce, de asemenea, la apariția osteoartritei. Astfel, unele accidente produse în timpul practicării unor sporturi pot crește riscul de osteoartrită.
Stresul repetat la nivelul articulației, malformații osoase și anumite boli metabolice pot reprezenta alți factori de risc pentru osteoartroză.
Cea mai bună cremă antiinflamatoare: Cum te ajută în lupta cu osteoartroza
Tratamentul pentru osteoartrită presupune o schemă care combină medicația cu educarea pacientului. Astfel, acesta va prescrie medicamente, cum ar fi acetaminofenul, capsaicina, administrate topic, antiinflamatoarele non-steroidiene sau glucozamina.
În plus, medicul poate recomanda scăderea în greutate, efectuarea de exerciții fizice pentru menținerea mobilității articulare, comprese calde sau pungi cu gheață aplicate local.
Cremele antiinflamatoare sunt recomandate pentru proprietățile lor antiinflamatoare, analgezice, antibacteriene și vasodilatatoare.
Cremele antiinflamatoare nesteroidiene ajută la reducerea durerii cauzate de osteoartrită. Antiinflamatoarele nesteroidiene pot cauza probleme cardiovasculare, sângerari și afectare hepatică și renală. Sunt disponibile și sub formă de geluri care se aplică pe articulația afectată.
Multye persoane aleg să folosească pentru tratarea osteoartrozei plante sau suplimente alimentare, remedii eficiente pentru calmarea rigidității și durerii.