Cea mai bună ciorbă de leurdă. Rețeta ideală în sezonul de primăvară

de: Mirela Todosi
08:56, 04 apr. 2022

Mâncărurile de primăvară sunt sănătoase și gustoase, așa că putem pregăti foarte ușor cea mai bună ciorbă de leurdă. Fie o pregătim după rețeta de post, fie adăugăm în delicioasa ciorbă și puțină carne afumată pentru o savoare deosebită, acest preparat culinar este ușor de făcut și extrem de gustos. Atunci când vrem să ne revitalizăm organismul după sezonul rece cu o mâncare sănătoasă și hrănitoare, atunci putem să ne bucurăm de gustul unei ciorbe de leurdă pregătită foarte rapid acasă. Iată rețeta ideală în sezonul de primăvară.

Cea mai bună ciorbă de leurdă, gustoasă și sănătoasă

În sezonul de primăvară tot mai multe persoane optează pentru mâncărurile ușoare, cu multe verdețuri și legume proaspete. Preparatele culinare din sezonul cald sunt hrănitoare și sănătoase. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și ușor de făcut. Pe lângă leurda bogată în vitamine și substanțe nutritive, benefic pentru organism este și spanacul. De aceea, în zilele cu restricții alimentare și nu numai, doamnele prgătesc o ciorbă de spanac de post.

Nelipsite de la masa de primăvară sunt și urzicile. Fie le gătim într-o savuroasă ciorbă, fie le punem într-o gustoasă mâncare cu orez, acestea sunt sănătoate și stimulează creșterea imunității după sezonul rece.

Preparatele culinare cu urzici, spanac și leurdă sunt preferatele multora dintre noi în sezonul de primăvară. Acestea reprezintă o sursă bogată de vitamine, iar mâncărurile făcute sunt de fiecare dată gustoase și sănătoase.

Pentru a pregăti acasă o gustoasă ciorbă de leurdă avem nevoie de câteva ingrediente, iar la final vom obține o mâncare delicioasă și hrănitoare.

Rețeta unui preparat culinar ideal în sezonul de primăvară

Gustoasa și aromata ciorbă de leurdă se face foarte ușor acasă. De aceea, gospodinele preferă să gătească acest fel de mâncare pe toată durata cât apare leurda proaspătă în sezonul de primăvară.

Pentru această ciorbă delicioasă făcută după rețeta tradițională a bunicii avem nevoie de 500 g de leurdă proaspătă, 200 g de slănină afumată, 2 căței de usturoi, sare și piper, 3 litri de apă, 250 g de smântână sau iaurt, 2 gălbenușuri și 2 linguri de făină. La final ciorba de leurdă poate fi servită cu niște cârnăciori de casă afumați și cu mămăliguță.

Mai întâi se pregătește slănina afumată. Aceasta se taie în bucățele mici și se pune un pic la topit într-un ceaun până se transformă în jumări. Se adaugă în ceaun 2 căței de usturoi pentru a oferi un plus de savoare jumărilor, apoi se adaugă 3 litri de apă fierbinte.

Între timp se pregătește leurda. Aceasta se spală, se toacă nu foarte mărunt și se opărește în apă fierbinte pentru a se frăgezi, apoi se pune în ceaunul cu jumări. Se lasă la fiert până când leurda își schimbă ușor culoarea, iar ciorba capătă și ea altă culoare. Într-un bol se pun câteva linguri de ciorbă fierbinte, apoi se adaugă cele două linguri de făină și se amestecă bine. După ce se omogenizează, se pune amestecul în ciorba de pe foc.

Se pregătește și compoziția de smântână pentru a drege gustoasa ciorbă de leurdă. Într-un bol se amestecă gălbenușurile împreună cu smântâna și se diluează cu două-trei linguri de supă fierbinte. După ce se amestecă bine, se pune compoziția în ciorba de leurdă.

Dacă vrem la final să oferim un plus de savoare, putem pune puțină leurdă tocată mărunt după ce am luat ciorba de pe foc. Cu siguranță ciorba de leurdă va fi una gustoasă și pe placul tuturor celor de la masă.

Ciorba de leurdă se servește călduță sau rece împreună cu mămăliguță sau cu câteva felii de pâine de casă.

Ciorba de leurdă este gustoasă, sănătoasă și ușor de făcut. Aceasta este ideală în sezonul de primăvară, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, putem transforma o simplă rețetă de ciorbă într-un adevărat spectacol culinar.