Ce urmează la Dinamo? Fanii și oficialii români au gândit «planul de redresare financiară». Pablo Cortacero va fi tatonat să vândă acțiunile

de: BZI.ro
02:00, 16 dec. 2020

Asociația Peluza Cătălin Hîldan și aripa românească a conducerii SC Dinamo 1948 SA încearcă să scape clubul din „Ștefan cel Mare” de „blestemul” spaniol.
Direct la fapte, prima lovitură dată desantului iberic a venit în urmă cu două săptămâni, atunci când Consiliul de Administrație a hotărât, cu unanimitate de voturi, excluderea lui Pablo Cortacero din funcția de președinte al Consiliului de Administrație. Omul de afaceri a devenit simplu membru în CA, iar în locul său a fost numit, cu mandat interimar, Constantin Eftimescu.

Luni, Consiliul de Administrație a convocat o nouă ședință, care a avut loc la hotelul RIN din Capitală, în urma căreia Cortacero a primit un alt cartonaș. Directorul general Alex Couto Lago a fost revocat din funcție, anunțul fiind livrat pe site-ul oficial al clubului: „București, 14 decembrie 2020. Consiliul de Administrație Dinamo 1948 a decis astăzi, în unanimitate, revocarea domnului Alejandro Couto Lago din funcția de director general al societății noastre”.

Clubul Dinamo București va fi reprezentat în exclusivitate de Constantin Eftimescu

Până la desemnarea unui nou director general, clubul Dinamo București va fi reprezentat în exclusivitate de Constantin Eftimescu (președinte al Consiliului de Administrație) și Cornel Țălnar (membru al Consiliului de Administrație) în raporturile cu Federația Română de Fotbal (FRF), Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), instituțiile bancare din România și partenerii clubului”.

În continuarea comunicatului, prin vocea aceluiași Constantin Eftimescu, oficialii anunță că, în cadrul întâlnirii, a fost pus la punct un plan de redresare financiară: „Consiliul de Administrație al clubului a luat în discuție un nou plan de redresare financiară, sportivă și administrativă pentru Dinamo București”.
ProSport a aflat detalii despre acest plan. Astfel, președintele Dorin Serdean a fost mandatat să ia legătura cu Pablo Cortacero pentru a-i face o ofertă în vederea cedării acțiunilor pe care le deține în cadrul SC Dinamo 1948 SA, cota de participare a firmei Lotus în societate, administrată de spaniol, fiind de 72%.

Din informațiile ProSport, varianta legată de majorarea de capital social este mai greu de pus în practică, în contextul în care timpul îi presează pe conducători, presiunea datoriilor fiind uriașă. În aceste condiții, pentru a deveni o tristă amintire între Spitalul de Urgență și Circul de Stat, Cortacero poate ceda din pachetul de acțiuni deținut de Lotus unui om de afaceri care ar dori să preia o falangă a clubului sau chiar pachetul majoritar, în acest moment existând discuții încurajatoare cu unele persoane – societăți- dornice să ajute clubul într-o anumită participare.

În plus, poate cea mai viabilă variantă, o reprezintă Asociația Peluza Cătălin Hîldan. În prezent, fanii dețin 20% din acțiunile SC Dinamo 1948 SA, iar un alt pachet, de aproximativ 7%, ar trebui să revină Asociației PCH în urma unui împrumut mai vechi care, conform înțelegerii, nerestituit, s-ar transforma în acțiuni.
Suporterii au spus, în mai multe rânduri, că își doresc să aibă majoritate în SC Dinamo 1948 SA, însă, de fiecare dată, s-au lovit de refuzul lui Pablo Cortacero și de neseriozitate lui Ionuț Negoiță, cel care nu a respectat vestitul memorandum semnat „pe pianul de la RIN”.

Dorin Șerdean, în „alunecare” la Cortacero – fanii, „în marcaj” la Negoiță

Și discuția ajunge tot la Ionuț Negoiță. Dacă Dorin Șerdean i-a recomandat pe spanioli în această afacere falimentară, Negoiță a acceptat să le vândă acțiunile, asta după ce a promis că nu o va face oricui și se va asigura că Dinamo ajunge pe „mâini bune”. Totuși, așa cum ProSport a anunțat în trecut, Ionuț Negoiță a avut grijă să stipuleze în acte – vezi facsimil Registrul Acționarilor- faptul că spaniolii nu pot vinde acțiunile Lotus din cadrul SC Dinamo 1948 SA fără să aibă acordul vechiului proprietar, mai precis George Drăghia… mai exact, Negoiță.

Dacă Șerdean, omul care a adus spaniolii, a fost mandatat să-l găsească pe Cortacero și să-l convingă să cedeze clubul (acțiunile), reprezentanții Asociației Peluza Cătălin Hîldan au primit „tema Negoiță”.
Aceștia trebuie să obțină semnătura șefului de la RIN, fără de care, așa cum este trasat în nota de subsol din Registrul Acționarilor, Cortacero nu poate vinde nici măcar un feon din coaforul la care lucrează soția lui Drăghia.

Cu un milion se face primăvară

Tot la acest capitol anunțat de Constantin Eftimescu în comunicatul de presă, „redresarea financiară”, a rezultat, în urma unor negocieri cu jucătorii cu restanțe salariale, nevoia urgentă, pentru a închide la zi înțelegerile avute, de un milion de euro. Vestea bună, sau foarte bună, vine chiar acum: Toți fotbaliștii convocați la discuții au fost de acord, cel puțin la nivel declarativ, să renunțe la o parte importantă din datorii!