Ce sunt firele albe care ies din carnea proaspătă, atunci când este tăiată. Care este explicația specialiștilor
Multă lume se întreabă ce sunt firele albe care ies din carnea proaspătă, atunci când este tăiată, după apariția unui video pe TikTok. Un bărbat a reușit să creeze vâlvă pe rețelele de socializare după ce a postat respectivele imagini. În ceea ce privește respectivele fire albe, specialiștii susțin că nu ar fi vorba de anumite substanțe cu cae este injectată carnea.
Un bărbat a creat vâlvă pe internet după ce a publicat ce a ieșit din carnea recent cumpărată de la supermarket.
Ce sunt firele albe care ies din carnea proaspătă, atunci când este tăiată
Cel care a realizat clipul s-a filmat în timp ce tăia carnea. Bărbatul s-a arătat destul de confuz pentru că atunci când a aplicat presiune pentru a felia de carne, din ea au ieșit fire ciudate, care păreau a fi de păr.
@idksterling♬ Anxiety, suspicion, suspense, mystery(1066149) – Lyrebirds music
În continuare, acesta a tras de acele fibre și s-a uitat cu atenție. Acestea erau ca niște cristale de gheață și le-a examinat în fața camerei, bănuind că este ceva bizar în legătură cu ele. Ce-i drept, nu este singurul clip de acest gen care circulă pe internet. Mai multe persoane s-au filmat în timp ce scot din carnea de vită acest tip de „fire”. Dar iată despre ce este vorba, de fapt.
Imaginile au creat vâlvă în social media, deoarece mulți s-au gândit că bucata de carne este injectată cu substanțe dăunătoare, însă experții spun nu este așa. În imagini se vede, de fapt, țesutul conjunctiv. Acesta este unul dintre cele patru tipuri primare de țesut animal, alături de țesutul epitelial, țesutul muscular și țesutul nervos.
Există câteva tipuri de țesuturi conjunctive în carne: cele evidente, cum ar fi tendoanele, care leagă mușchii de oase, și ligamentele, care leagă oasele între ele și acele firicele de țesut fibros alb, numit piele de argint, care înconjoară mușchii.
Nu numai că țesuturile conjunctive au funcții diferite, ci sunt fabricate și din materiale diferite care se comportă diferit atunci când sunt gătite. Există elastină, proteina care formează pielea de argint, și ligamentele. Indiferent de modul în care este gătită carnea, elastina poate fi mestecată cu ușurință, deși textura ei se va simți.
Așadar, asta se observă, de fapt, în imaginile devenite virale: fibre de elastină. Care sunt perfect normale, potrivit expertului care comentează clipul.
Cum trebuie gătită carnea în funcție de cantitatea de colagen conținută
În carne, mai există o proteină numită colagen. Carnea este alcătuită din celule lungi numite fibre, iar fiecare fibră musculară individuală este înfășurată într-o manta din colagen. Fibrele individuale sunt, la rândul lor, grupate împreună în mănunchiuri, fiecare pachet fiind, de asemenea, înfășurat într-o teacă de colagen.
Scopul acestor țesuturi conjunctive este de a trage oasele atunci când fibrele musculare se contractă, așa că trebuie să fie puternice. Și cu cât lucrează mai mult un mușchi (cum ar fi mușchii din picioare și umeri), cu atât trebuie să fie mai rezistente aceste teci.
În privința cărnii care conține o cantitate mare de colagen, e nevoie să fie gătită mai mult timp. Însă nu este nimic în neregulă cu ea, nimic nesănătos.
Țesutul conjunctiv reprezintă o sursă bogată de aminoacizi, pe care organismul îi folosește pentru a produce proteine care susțin multe funcții în corpul uman. Carnea oferă întregul spectru de aminoacizi esențiali – cei pe care corpul nu îi poate produce și pe care trebuie să îi obțineți din alimente.