Ce sunt camerele de supraveghere IP

de: BZI.ro
09:56, 06 mai 2021

O cameră de protocol Internet, sau cameră IP, este un tip de cameră video digitală care primește date de control și trimite date de imagine printr-o rețea IP. Sunt utilizate în mod obișnuit pentru supraveghere, dar spre deosebire de camerele analogice de televiziune cu circuit închis (CCTV), nu necesită niciun dispozitiv de înregistrare local, ci doar o rețea locală. Majoritatea camerelor IP sunt camere web, dar termenul de cameră IP sau netcam se aplică de obicei numai celor care pot fi accesate direct printr-o conexiune de rețea, de obicei folosită pentru supraveghere.

Unele camere IP necesită suportul unui înregistrator video de rețea centrală (NVR) pentru a gestiona înregistrarea, video și gestionarea alarmelor. Alții sunt capabili să funcționeze într-un mod descentralizat, fără NVR necesar, deoarece camera poate înregistra direct pe orice suport de stocare local sau la distanță. Prima cameră IP centralizată a fost Axis Neteye 200, lansată în 1996 de Axis Communications.

Prima cameră IP centralizată, Axis Neteye 200, a fost lansată în 1996 de Axis Communications și a fost dezvoltată de echipa lui Martin Gren și Carl-Axel Alm. Deși promovată pe baza accesibilității sale directe de oriunde, cu o conexiune la internet, camera nu a putut transmite videoclipuri în mișcare în timp real. Acesta a fost limitat la o imagine instantanee de fiecare dată când a fost accesată camera. La momentul lansării, a fost considerată incapabilă să funcționeze ca o cameră de mișcare din cauza a ceea ce era la momentul respectiv, cerințe de „lățime de bandă” enorme. Astfel, a vizat în primul rând industria turismului. Axis Neteye 200 nu a fost destinat să înlocuiască sistemele CCTV analogice tradiționale, având în vedere capacitatea sa limitată la doar un cadru pe secundă în formatul intermediar comun (CIF) sau la fiecare 17 secunde în rezoluția 4CIF, cu o rezoluție maximă de 0,1 MP (352×288). Axis a folosit un server web proprietar personalizat numit OSYS, dar, până în vara anului 1998, a început să porteze software-ul camerei pe Linux. Axis a lansat, de asemenea, documentația pentru interfața sa de programare a aplicațiilor de nivel scăzut (API) numită VAPIX, care se bazează pe standardele deschise ale HTTP și protocolului de streaming în timp real (RTSP). Această arhitectură deschisă a fost menită să încurajeze producătorii de software terți să dezvolte software de gestionare și înregistrare compatibil.

Prima cameră IP descentralizată a fost lansată în 1999 de Mobotix. Sistemul Linux al camerei conținea funcții video, de alarmă și de gestionare a înregistrărilor. În 2005, prima cameră IP cu analiză de conținut video la bord (VCA) a fost lansată de Intellio. Această cameră a putut detecta o serie de evenimente diferite, cum ar fi dacă un obiect a fost furat, un om a trecut o linie, un om a intrat într-o zonă predefinită sau dacă o mașină s-a deplasat în direcția greșită

Tipuri de camere IP

Camerele de interior sunt utilizate pe scară largă atât rezidențial, cât și comercial. În funcție de funcționalitatea lor, acestea sunt clasificate ca o cameră fixă ​​sau o cameră panoramică-înclinată (zoom PTZ). Camerele fixe sunt în general utilizate pentru a monitoriza un set de zone, în timp ce o cameră PTZ poate fi utilizată fie pentru a urmări mișcarea, fie pentru a regla manual zona de monitorizare.

Camerele cu fir externe, cunoscute și sub numele de camere alimentate cu curent alternativ, sunt amplasate în medii exterioare. Acestea sunt proiectate pentru a supraviețui condițiilor meteorologice, cum ar fi căldura, frigul și ploaia, și sunt în general capabile să surprindă videoclipuri în condiții de lumină slabă. Sunt adesea standarde IP65 / IP67 clasificate pentru a rezista mediului exterior.

Camerele cu fir (alimentate de curent alternativ) sau fără fir pentru case sunt camere IP care au propria sursă de alimentare independentă, cum ar fi un panou solar sau o baterie.

Cloud și stocarea locală

Unii producători de camere oferă abonamente cloud, unde utilizatorii pot vizualiza și descărca de la distanță videoclipuri recente plătind taxe de abonament recurente. Planurile de abonament la cloud vin de obicei cu câteva zile de stocare în buclă, iar videoclipurile vor fi suprascrise peste această durată.

Unele camere includ un slot pentru card micro SD, astfel încât utilizatorii să poată stoca videoclipuri la nivel local. Nu există nicio buclă atâta timp cât cardul de memorie are suficient spațiu pentru stocarea imaginilor. Cu toate acestea, înregistrările video stocate local nu pot fi accesate de la distanță.

Acestea fiind spuse, o cameră IP este esenţială pentru securitatea dvs. Calitativ vorbind, vă puteţi baza cu încredere pe niște camere ip Dahua, fiind unele dintre cele mai bune sisteme de pe piață.