Ce spune medicul Cristian Andrei despre cei care neagă existența COVID-19
Medicul Cristian Andrei spune despre cei care neagă existența COVID-19 sunt duplicitari și ei de fapt nu gândesc asta.
Numărul persoanele care neagă existenţa coronavirusului este din ce în ce mai mare. Psihologii spun că aceste teorii conspiraţioniste nu ajung în biroul lor, pentru că pacienţii nu îi spun „medicului” astfel de idei.
„Sunt oameni care nu cred că există coronavirusul, nu cred că oamenii au murit din această cauză, bai, mai mult, îi fac mincinoşi pe cei care vorbesc de boala COVID-19. Mai sunt, apoi, cei din categoria care susţin că medicii ar plăti familia mortului, pentru a fi de acord să fie scris pe certificatul de deces COVID.
Totuşi, aceşti oameni nu îndrăznesc să îi spună medicului că nu există virusul“, spune psihologul Cristian Andrei.
Ce spune medicul Cristian Andrei despre cei care neagă existența COVID-19: „Mintea omului este disociată!“
Medicul susține că acele eprsaone care propagă ideea neexistenței noului coronavirus sunt de fapt duplicitari, în sensul că ei cred că există COVID-19, dar că vor să transmită un alt mesaj.
„Cei care propagă ideea conspiraţiei sunt duplicitari. Ei îi spun soacrei, care se uită şi se închină, îi spun copilului care stă cu gura căscată sau vorbesc cu prietenii la un pahar, dar doctorului, nu prea.
Adulţii se fac că nu există, e mai simplu aşa. Mintea omului este disociată, cam ca atunci când mergi în Germania şi nu arunci hârtii pe jos, dar în România, scuipi pe jos”, a explicat psihologul Cristian Andrei.
Medicul spune că, în cazul acestor oameni care vorbesc de conspiraţii, apare „negarea, un fenomen foarte răspândit”, dând exemplul copilului mic care este singur şi vine căţelul, latră, iar cel mic închide ochii, în speranţa că nu va mai fi animalul acolo.
România, pe un trend ascendent al numărul de infectări
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat astăzi, referitor la numărul de infectări noi, că România rămâne pe acelaşi trend de creştere uşoară. Nelu Tătaru pune această creștere din ultimele zile pe seama perioadei de vacanţe, vorbind despre zonele aglomerate, unde există şi transmitere.
„Rămânem pe acelaşi trend de creştere uşoară după măsurile de relaxare, suntem în perioada estivală, suntem în perioada de vacanţe, există aglomerări umane şi atunci există şi transmitere”, a declarat Nelu Tătaru.
Ministrul Sănătății a precizat că în prezent ţara noastră se află la nivelul lunii aprilie, când vârful a fost pe 29 aprilie. Ministrul Sănătății susține că România ar fi trebuit ca în acest moment să fie la baza pantei descendente şi să nu trecem printr-o a doua cocoaşă a primului val pandemic. Acesta a adăuagt că dacă va creşte numărul pacienţilor de la Terapie Intensivă, acest lucru poate pune în dificultate sistemul sanitar.
“Persoanele care au o anumită gravitate a bolii sunt cele care sunt la Terapie Intensivă, acolo este sistemul care la un moment dat dacă numărul de pacienţi creşte, poate ajunge la o suprapopulare şi poate pune în dificulate sistemul medical. Sunt cazurile severe, critice care necesită suport ventilator.(…) Au fost în aceste ultimele două săptămâni spitale care au necesitat transferul de pacienţi din Terapie Intensivă, în alt spital sau în alte secţii de Terapie Intensivă. (….) Rămâne o problemă detaşarea cadrelor medicale care odată cu legea care trebuie să iasă din Parlament sperăm să o rezolvăm ca să nu mai transferăm pacienţii dintr-un spital în altul”, a explicat Nelu Tătaru.