Ce spun semnele din nastere despre tine. Ce inseamna daca ai unul pe fata, sani, burta, etc

de: Echipa BZI.ro
12:10, 06 aug. 2014

Urate, dispretuite, ba chiar temute in veacurile intunecate ale Evului Mediu, semnele din nastere au tesut superstitii si mituri fabuloase. Credinte vechi spun ca ele vorbesc despre dorintele neimplinite ale mamei, dar si despre viitorul copilului.

Spaniolii si arabii credeau ca semnele din nastere sunt norocoase si, daca le atingi, iti vor implini o dorinta. Pe de alta parte, in Franta medievala, oamenii credeau ca sunt semnele diavolului si copilul atins de demoni trebuie exorcizat.

In America, vanatoarea de vrajitoare a sacrificat pe rug femei fara nicio vina, doar pentru ca aveau alunite mari pe fata si se credea ca unelteau la porunca necuratului. Arabii legau aparitia petelor la bebelusi de fazele Lunii sau de eclipse. Daca mama insarcinata atingea o anumita parte a corpului in timp ce se uita la eclipsa, copilul ei avea sa fi e insemnat pe viata. De la o cultura la alta, semnele ciudate care apareau pe corpul copiilor, adesea urate si temute, au capatat semnifi catii diverse si greu de explicat.

Amintiri din vietile anterioare
In Orient si in India, unde credinta in calatoria sufletului de la o viata la alta este o adevarata religie, semnele din nastere au fost legate de experientele din vietile anterioare. Petele diforme si puternic colorate erau asociate cu pacate din trecut, pe care sufletul trebuie sa le ispaseasca in aceasta viata.

Superstitiile spun ca semnele ar putea fi cicatrici ale trupului din viata anterioara, dar si semnele unor suferinte sufletesti mari. In schimb, alunitele frumoase, care dau un farmec aparte trasaturilor fetei, sunt semne de viata lunga, prosperitate si casnicie fericita. Nu degeaba, in cultura indiana, femeile isi impodobesc fruntea cu alunite false din praf de aur sau henna.

Sfaturi pentru viitoarele mame
Superstitiile legate de semnele din nastere s-au pastrat nealterate secole de-a randul, ba chiar s-au imbogatit in timpurile moderne cu simboluri noi. Spre exemplu, in Occident, se crede ca bebelusii capata pete de culoarea cafelei cu lapte pe fata pentru ca mamele lor au consumat prea multa cafea sau ciocolata in timpul sarcinii. In credinta populara romaneasca dainuie un sfat de care ar trebui sa tina cont toate tinerele insarcinate.

Oricat de mult le-ar fi pot a de vreun fruct sau de ceva dulce, nu trebuie sa fure, altfel copiii lor vor fi „insemnati” pe nedrept. In Moldova, avertismentul era si mai explicit: sa nu furi si sa nu duci mana la fata, altfel copilul va purta pe chip insemnul lucrului furat. De asemenea, femeia insarcinata trebuie sa-si fereasca privirea, daca-i apar in fata oameni cocosati, diformi, fara vreo mana sau vreun picior. Daca mama se uita lung la defectul acelei persoane, bebelusul capata un semn urat pe corp, chiar in locul cu pricina. Nici sa manance un mar inceput de altul nu avea voie, ca aparea un semn ca o muscatura pe fata copilului.

Prevestiri bune si rele
Din Orient, s-au raspandit si la noi superstitii legate de mesajele ascunse pe care le poarta semnele din nastere. Se spune ca petele aparute pe partea stanga a corpului vorbesc despre un destin schimbator, cu multe sanse si castiguri materiale, dar cu pierderi sufletesti. In schimb, semnele de pe partea dreapta a corpului vorbesc despre o viata linistita si norocoasa, cu realizari mari la maturitate.

Indiferent de semnificatia atribuita in popor, specialistii sustin ca petele din nastere nu au nicio legatura cu destinul copilului sau cu dorintele mamei. In cazuri foarte rare, ele pot fi semnul unei tumori, dar cele mai multe sunt doar zone intens pigmentate sau vase de sange grupate, care nu s-au dezvoltat normal.

Tipuri de semne din nastere
Semnele din nastere sunt inofensive si rareori pot semnala un pericol pentru sanatatea copilului. Ele apar frecvent, peste 80% dintre bebelusi nascandu-se cu semne particulare, dar majoritatea dispar in primul an de viata. Fiecare semn are o forma unica, iar culoarea poate varia de la roz la rosu stacojiu si maron.

„Ciupiturile de barza” apar pe gat si au nuante roz sau purpurii. De obicei, se pastreaza toata viata. „Sarutarile de inger” sunt petele violacee sau rosii de pe fata, comune in obraji, pe frunte sau pe pleoape, care dispar pana la varsta de 3 ani.

Petele pigmentare de culoarea cafelei cu lapte pot aparea oriunde pe corp, dar se decoloreaza cu varsta. „Petele de vin”, purpurii, apar adesea pe cap si in partea superioara a corpului, pe brate sau pe spate. Rareori dispar cu timpul, majoritatea se maresc si se coloreaza intens cu varsta. Hemangioamele sunt excrescente vascularizate, care se maresc in primii ani de viata, dar se retrag singure in cele mai multe din cazuri. Rareori, se intervine chirurgical pentru indepartarea lor.

Alte semnificatii in functie de locul semnelor pe corp:
Abdomen: lacomie si egoism.
Sanul stang: succes in viata.
Sanul drept: noroc la bani.
In mijlocul pieptului: saracie si ghinioane.
Barbie: succes in cariera.
Obrazul stang: dificultati si pierderi financiare.
Obrazul drept: casnicie fericita.
Langa buze: prosperitate si fericire.
Partea dreapta a fruntii: inteligenta deosebita.
Partea stanga a fruntii: risipitor.
In centrul fruntii: atragator si curtenitor.