Ce sirop e bun pentru tusea măgărească, numită și convulsivă?
Ce sirop e bun pentru tusea măgărească? Înainte de alege un tratament pentru această afecțiune, trebuie să știi de câte tipuri este și care sunt cauzele acestui simptom pentru a ști ce tratament e mai bun de urmat.
Dacă te-ai întrebat ce sirop e bun pentru tusea măgărească, trebuie să știi că în funcție de gravitatea simptomelor se alege un tratament medicamentos sau unul natural, toate acestea stabilite prima dată de către medicul de familie sau cel specializat în domeniu.
Ce sirop e bun pentru tusea măgărească?
Tusea convulsivă, cunoscută sub denumirea de tuse măgărească este o boală respiratorie extrem de contagioasă. Principalul simptom al tusei convulsive este tusea incontrolabilă, puternică, care adesea face dificilă respirația. Această denumire populară își are originea de la sunetele scoase de copil care în timp ce tușește sunt similare cu cele produse de un măgar.
Fiind o afecțiune cauzată de o infecție bacteriană, remediile naturiste trebuie folosite în paralel cu tratamentul medicamentos, nu ca tratament singural. Ceaiurile de plante și supele de pui pot fi folosite pentru ameliorarea simptomelor neplăcute specifice tusei convulsive.
Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, iar consumul său sub formă de ceai poate ajuta la calmarea gâtului și la reducerea tusei. Și ceaiul de mușețel are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la calmarea gâtului iritat și la reducerea tusei.
Amestecul de miere și lămâie este un remediu popular pentru tuse, dar nu la copiii mai mici de un an! Mierea are proprietăți antibacteriene și poate ajuta la calmarea iritației gâtului, în timp ce lămâia conține vitamina C, care sprijină buna funcționare a sistemului imunitar.
Siropul de ridiche neagră poate calma, de asemenea, simptomele tusei măgărești, trebuie să scobești o ridiche neagră și faci ca un fel de crater în care pui puțină miere și o lași o vreme până când obervi că a apărut în crater ca un sirop, mierea amestecată cu zeama extrasă din ridiche.
Complicații pe care le poate da această afecțiune
Tusea convulsivă este periculoasă la bebelușii mai mici de 6 luni, deoarece crește considerabil riscul de complicații. Cu cât bebelușul este mai mic, cu atât este mai probabil să aibă nevoie de tratament în spital. Aproximativ jumătate dintre bebelușii cu vârsta sub un an care suferă de tuse măgărească.
De asemenea, adolescenții și adulții pot avea complicații din cauza tusei convulsive, însă în cazul lor sunt de obicei mai puțin grave. Cele mai frecvente complicații ale tusei convulsive, identificate la această categorie de pacienți au fost pierderea în greutate, pneumonia, pierderea controlului vezicii urinare, leșinul, pierderea cunoștinței și fracturile de coaste cauzate de tuse severă.
La fel ca multe boli respiratorii, tusea măgărească poate fi prevenită și prin practicarea unei igiene bune, dar și prin folosirea unui remediu natural precum este seva de mesteacăn.
De aceea, este indicat să-ți acoperi gura și nasul cu un șervețel când tușești sau strănuți, pentru a scădea riscul de a transmite și altora virusul sau bateria pe care ai putea să o ai; să arunci șervețelul folosit la coșul de gunoi; să te speli pe mâini cât mai des cu aă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde, mai ales după ce ai folosit mijloacele de transport în comun și ai atins zone pe care pun mâinile mulți oameni.
Acum că ai aflat ce sirop e bun pentru tusea măgărească, este important să te consulte un medic pentru a stabili dacă trebuie să urmezi un tratament medicamentos sau unul natural în care să folosești diferite siropuri.