Ce simptome ai când faci infarct – 5 situații care atrag atenția

de: BZI.ro
15:19, 14 dec. 2020

Zilnic, mii de oameni suferă un infarct. Se spune că, în toată lumea sunt milioane şi miloane de persoane care au diverse probleme cardiace. Una dintre cele mai des întâlnite cauze de deces este oprirea inimii la propriu. Sângele nu mai trece prin ea, iar oxigenul nu mai ajunge în celule şi ţesuturi. Tu ştii ce simptome ai când faci infarct?

Află totul din acest material. Am adunat în el principalele simptome pe care le vei simţi înainte de instalarea infarctului. Probabil, te întrebi de ce care e cauza apariţiei lui. Ei bine, pe lista celor mai des întâlnite cauze se regăsesc: stresul, obiceiurile alimentare nesănătoase şi stilul de viaţă modern.

Infarct – Ce simptome te anunţă

Este important ca fiecare dintre noi să găsească o modalitate de echilibrare a vieţii de zi cu zi. Stresul mare poate fi combătut cu metode de relaxare, precum: o excursie, practicarea unui hobby, introducerea în alimentaţie a produselor cu eficienţă maximă împotriva stresului şi nu numai. Uite şi care e lista cu ce simptome ai când faci infarct:

Dispnee

Dispneea constă în respiraţie scurtă, cauzată de scăderea fluxului de sânge, dar şi de îngustarea arterelor. Cu alte cuvinte, plămânii nu mai funcţionează optim pentru că nu primesc suficient oxigen. Din moment ce plămânii sunt afectaţi, funcţionarea inimii se va îngreuna vizibil.

Oboseală

Din moment ce nu are sânge suficient, inima depune efort pentru a funcţiona în parametri optimi. Efortul prelungit înseamnă stare de oboseală destul de accentuată.

Slăbiciune în tot corpul

Lipsa oxigenului din celule şi ţesuturi induce o stare de slăbiciune. În cazul în care ştii că nu e nici un motiv pentru care să te simţi aşa (adică ai nivelul glicemic bun, ai luat masa etc.), ai mare grijă, întrucât poate fi un simptom al infarctului.

Transpiraţie şi ameţeală

Reducerea fluxului sanguin care ajunge la creier poate să provoace chiar şi ameţeală şi transpiraţie rece. Aceste două simptome îţi arată că ceva nu e în ordine şi că nu trece suficient sânge prin creier.

Presiune în piept

Pe măsură ce se instalează atacul de cord, vei simţi o durere şi o presiune din ce în ce mai mari în piept, braţe, umeri şi spate.

Ideal ar fi ca noi toți să adoptăm dieta mediteraneană din când în când, dacă nu chiar pe toată viața. Schimbarea în alimentație se va vedea, cu siguranță, după prima lună. Multe legume în regimul zilnic, fără prăjeală și cu multe grăsimi sănătoase.