Ce semnifică voaletele negre purtate de Kate și Camilla la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

de: BZI.ro
16:26, 20 sept. 2022

Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, din data de 19 septembrie 2022, a fost un moment cu o mare încărcătură emoțională, în cadrul căruia protocolul și tradițiile casei regale britanice au fost întocmai respectate. În timpul procesiunii funerare, cât și pe întreaga perioada doliului național, atât Regina Consoartă Camilla, cât și Kate Middleton, Prințesa de Wales, au fost văzute purtând voalete negre.

Meghan Markle nu a ales să poarte un astfel de accesoriu, ci doar o pălărie neagră, acest lucru fiind o opțiune personală.

Semnificația voaletelor negre purtate de Regina consoartă Camilla și de Kate Middleton la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Voaletele purtate de Kate și Camilla au fost atașate de partea din față a cozorocului pălăriilor pentru a sta ușor depărtate de față.Voaleta neagră face parte din ținuta de doliu, deși nu este obligatorie, și este un articol vestimentar ce simbolizează tristețea.

Voaleta neagră ține, în acest caz, locul voalului negru, tradițional, purtat în trecut de văduve sau de femeile cărora le-a murit o persoană apropiată.

Voalul de doliu, confecționat adesea din dantelă, tul sau din material din de plasă este menit să acopere fața pentru a da purtătorului sentimentul de intimitate și pentru a nu lăsa la vedere lacrimile celor care suferă pentru pierderea unei persoane dragi. În plus, în cazul persoanelor publice, cum sunt cele care fac parte din familia regală britanică, voalul are și rolul de a ascunde chipul îndurerat de camerele de filmat și de aparatele de fotografiat.

Voalurile de doliu au o istorie lungă, în special în cadrul familiei regale. Persoanele îndoliate au purtat această piesă vestimentară la mai multe înmormântări de-a lungul anilor. Prințesa Anne, unica fiică a reginei Elisabeta a II-a, a purtat un voal de doliu pentru tatăl ei, la înmormântarea Prințului Philip, în 2021. În 1952, regina Elisabeta a II-a a ales un voal mai lung, mai tradițional, care acoperea atât partea din față, cât și cea din spate a capului, pentru înmormântarea propriului tată, regele George al VI-lea.

De asemenea, în 1861, regina Victoria a ales să poarte un voal negru timp de 40 de ani, până când a trecut în neființă, după moartea soțului ei prințul Albert, notează Mirror.co.uk.