Ce se întâmplă dacă bei ulei de ricin. Care sunt beneficiile și riscurile
Iată ce se întâmplă dacă bei ulei de ricin și ce beneficii poate avea pentru organismul tău. Uleiul de ricin este un ulei vegetal ce se obține prin presarea semințelor plantei de ricin. Acesta este incolor sau galben și are un miros distinct. Proprietățile medicamentului sunt antibacteriene, antioxidante și antiinflamatoare, dar și germicide, insecticide și fungicide.
Uleiul de ricin este o trigliceridă care are în compoziție circa 90% din catenele de acizi grași sunt de ricinoleat.
Ce se întâmplă dacă bei ulei de ricin?
În general, uleiul de ricin este recomandat în medicina naturistă. Acesta este folosit pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate și în terapiile convenționale. Potrivit medicilor, uleiul are un efect puternic asupra circulației.
Atunci când este administrat intern acesta este benefic pentru paraziții intestinali sau pentru constipație. În cazul tratamentului pentru paraziții intestinali uleiul de ricin poate fi consumat în aceleași timp cu semințele de dovleac. La primele ore ale dimineții, pe stomacul gol, se consumă 10-20 g de semințe de dovleac, apoi se poate ingera o lingură de ulei de ricin. Această cură trebuie urmată timp de șapte zile.În cazul constipației este recomandat ca în fiecare dimineață să fie administrată câte o linguriță de ulei cu un suc natural, pentru un gust mai bun. Extrem de important este faptul ca această cura să nu dureze mai mult de trei zile. Uleiul are efectul purgativ sau de laxativ în funcție de durata și cantitatea care este administrată.
Uleiul de ricin mai este recomandat și pentru infecțiile gastro-intestinale.
Riscurile folosirii uleiului de ricin
În foloseirea uleiului de ricin este recomandat respectarea dozei de pe prospectul produsului pentru a nu întâmpină reacții adverse. Consumul uleiului de ricin este interzis copiilor, femeilor gravide, mamelor care alăptează sau persoanelor cu boli inflamatorii intestinale.
Simptomele care apar în cazul intoxicării cu ulei de ricin sunt următoarele: convulsii, deshidratare, tahicardie, erupții, umflarea feței, a gâtului sau amețeli.
Uleiul de ricin conține vitamina E și acizi grași esențiali omega-3. Acestea ajută la regenerarea părului și a țesutului înconjurător. Uleiul vegetal este folosit în diverse tratamente pentru creșterea părului, a genelor sau a sprâncenelor.
De asemenea, uleiul este folosit și pentru tratamentul unghiilor și a pielii. Acesta ajuta la atenuarea ridurilor și previne semnele de îmbătrânire. În cazul cearcănelor sau sau a ochilor umflați, jumătate de linguriță de ulei de orez, jumătate de linguriță de ulei de ricin și două picături de ulei esențial de mușețel vor face minuni.
Atenție mare în cazul în care doriți să administrați uleiul pe cale orală! Trebuie să știți exact ce se întâmplă daca bei ulei de ricin și la ce riscuri vă puteți expune. Acesta trebuie consumat în cantități moderate în funcție de scopul administrării, vârstă persoanei în cauză și problemelor de sănătate deja existente.