Ce se întâmplă dacă bei ceai de lavandă. Iată ce trebuie să știi despre efectele celei mai cunoscute plante aromatice
Multă lume se întreabă ce se întâmplă dacă bei ceai de lavandă. Preparatele din lavandă sunt extrem de apreciate, iar beneficiile acestora sunt nenumărate. Pe lângă folosirea lavandei în diferite mâncăruri sau pentru parfumarea hainelor și a încăperilor, ceaiul de lavandă are beneficii nebănuite. Iată ce trebuie să știi despre efectele celei mai cunoscute plante aromatice.
Ce trebuie să ai în vedere dacă bei ceai de lavandă
Când vine vorba de plante aromatice, lavanda este preferata tuturor. Aceasta are numeroase beneficii pentru organism, iar preparatele din lavandă sunt recomandate de medici în tratarea diferitelor afecțiuni.
Mai mult, lavanda este utilă nu doar în tratarea sau prevenirea unor probleme fizice, ci și în depășirea unor dezechilibre emoționale.
Lavanda este întrebuințată adesea pentru parfumarea casei, mirosul acestei plante având un puternic efect dezinfectant.
Dincolo de folosirea lavandei ca plantă aromatică și condiment în mâncare, ceaiul de lavandă este un remediu naturist extrem de apreciat. Acest ceai reduce stările de panică și anxietate, tratează insomnia, previne tulburările digestive și ameliorează durerile de cap.
Persoanele care beau ceai de lavandă trebuie să știe că acesta are proprietăți sedative și relaxante, așa că se recomandă un consum moderat. În cazul în care se consumă mai mult de două căni de ceai pe zi, pot să apară stări de greață și amețeli, dar și iritații ale pielii.
De asemenea, pentru a ne bucura de beneficiile acestei plante aromatice, trebuie să preparăm corect ceaiul de lavandă. Se adaugă 5 linguri de lavandă uscată în 500 ml de apă, apoi se fierb împreună timp de cinci minute. Ceaiul se strecoară apoi se poate îndulci cu o linguriță de miere.
La fel de benefică este și infuzia de lavandă, aceasta consumându-se în cantități mici de trei ori pe zi.
Un alt remediu naturist recomandat de medici este ceaiul de ghimbir. Acesta are efecte deosebite asupra sistemului imunitar, contribuind la prevenirea diferitelor afecțiuni digestive. Este important să știm cât ceai de ghimbir se bea pe zi deoarece consumul excesiv poate declanșa iritații la nivelul colonului.
Ce efecte nebănuite are cea mai cunoscută plantă aromatică
Ceaiul de lavandă este recomandat atât pentru uzul extern, cât și pentru cel intern. Ceaiul obținut din această plantă aromatică contribuie la menținerea sănătății pielii și previne diverse afecțiuni dermatologice.
De asemenea, se recomandă clătirea părului cu ceai de lavandă deoarece previne căderea podoabei capilare și tratează iritațiile de la nivelul scalpului. Extrem de apreciat este și ceaiul de urzică pentru păr, un remediu naturist împotriva excesului de sebum.
Ceaiul de lavandă pentru uz intern este recomandat persoanelor care își doresc să slăbească rapid și sănătos. Lavanda ajută la detoxifierea organismului și stimulează arderea grăsimilor. Mai mult, ceaiul de lavandă contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și previne afecțiunile respiratorii grave precum bronșita, faringita, amigdalita sau răceala.
Acest remediu naturist combate durerile de stomac, ajută la vindecarea infecțiilor urinare și reglează tensiunea arterială. Datorită proprietăților antiseptice, ceaiul de lavandă se recomandă și în tratarea infecțiilor bacteriene de la nivelul pielii.
Dacă bei ceai de lavandă trebuie să știi cum se prepară corect și ce efecte nebănuite are lavanda. Ceaiul de lavandă are numeroase beneficii, fiind un tratament naturist perfect pentru prevenirea sau tratarea diverselor afecțiuni.