Ce să mănânci după o criză de fiere. Alimente care trebuie excluse din dieta ta
Atunci când te întrebi ce să mănânci după o criză de fiere trebuie să știi că respectarea unei diete este partea principală a tratamentului. Crizele de fiere sunt din ce în ce mai des. Acest fapt este cauzat de stilul de viață sedentar și alimentele grase pe care le consumăm.
O dietă după o criză de fiere este obligatorie. Există câteva grupe de alimente de care trebuie să uiți pentru a nu provoca mai multă durere și alte probleme de sănătate mai grave. O criză de fiere provoacă de fapt multă durere. Această senzație neplăcută poate fi definită ca spasme severe pe partea dreaptă, sub coaste. Această durere iradiază de obicei către ceafă sau umăr și, din păcate, este adesea însoțită de vărsături și febră mare. O astfel de criză poate fi de foarte multe ori cauzată de o alimentație necorespunzătoare. În cazul bolii unei crize de fiere, carnea grasă este strict interzisă, produsele pregătite pe bază de ouă, varza, spanacul și cafeaua trebuie evitate.
Ce să mănânci după o criză de fiere. Alimentele recomandate de medici
Pentru a cunoaște ce este recomandat să mănânci trebuie să știi ce trebuie să eviți. Astfel, nu poți mânca prăjeli, unele tipuri de condimente, precum hrean, pătrunjel, muștar și țelină. Există și unele legume nefavorabile stării tale, precum fasolea, lintea, mazărea verde, vinete, ceapă, usturoi, fasole de grădină și, nu în ultimul rând, ciuperci și tot felul de produse de panificație cu drojdie.
Poți mânca carne slabă precum pui și pește, din când în când albuș, lactate, brânză de vaci, lapte, supe piure. De asemenea, sunt indicate tot felul de fructe, pâinea de grâu, pastele, biscuiții, roșiile, salata verde , castraveții și cartofi. Medicii recomandă să bei multe lichide. Îndeosebi sunt indicate sucurile de fructe de diverse feluri, apa si ceaiul.
Nu trebuie să urmezi această dietă tot timpul. Va fi corect dacă limitezi utilizarea alimentelor interzise timp de 3 la 5 luni și apoi poți reveni treptat la dieta normală. Astfel, trebuie să te limitezi de spanac, fasole, sucuri, cafeaua, ananasul și alcoolul.
Care alimente îți pot face rău. La ce să renunți pentru a evita criza de fiere
Unul dintre primele simptome ale crizei de fiere este iritabilitatea și neliniștea. Din acest motiv, ele trec adesea neobservate. Uneori, criza de fiere poate fi confundată cu gastrită, aciditate sau greutate în stomac.
În cazul în care simți o astfel de antipatie, cel mai bine este să faci schimbări în dieta ta. La primele simptome ale afecțiunii, carnea cu untură și carnea prăjită, în special carnea de porc și vită, ar trebui excluse din dietă.
Carnea grasă și alimentele prăjite interferează foarte mult cu buna funcționare a fierii și o fac să producă o cantitate mare de suc pentru a le descompune. Este foarte important să se evite utilizarea bulionului tare de ciuperci și a bulionului de carne, deoarece acestea pot duce la formarea de calculi biliari. În niciun caz nu trebuie să mănânci ridiche și usturoi deoarece acestea irită fierea.
Atunci când suferi de un disconfort trebuie să știi ce să mănânci după o criză de fiere și de care alimente să te limitezi. Mai mult decât atât, persoanele care au probleme cu vezica biliară nu ar trebui să consume băuturi alcoolice, deoarece acestea provoacă crampe stomacale care pot duce la colestază.