Prima pagină » Magazin » Ce să găteşti când timpul este limitat și îți dorești să te și relaxezi: idei rapide şi uşoare
Ce să găteşti când timpul este limitat și îți dorești să te și relaxezi: idei rapide şi uşoare

Ce să găteşti când timpul este limitat și îți dorești să te și relaxezi: idei rapide şi uşoare

19 iul. 2024, 17:00,
în Magazin

O masă gustoasă şi echilibrată nu trebuie să te ţină toată ziua în bucătărie. Azi e mai uşor ca niciodată să găteşti delicios şi sănătos fără să pierzi timp preţios. O mulţime de reţete se pot prepara rapid, cu ingrediente de calitate, accesibile tuturor buzunarelor.

Află mai jos ce poţi să găteşti rapid și să fie și delicios

Supă de legume

Supa de legume se prepară rapid, cu ingrediente foarte ieftine şi accesibile. Ai nevoie doar de câteva legume de sezon, pe care le iei imediat din supermarket sau din piaţă. Poţi opta pentru roşii, dovlecei, morcov, cartof, păstârnac, dovleac sau chiar salată verde. Vei mai avea nevoie de condimente, dar şi de fidea, dacă vrei să adaugi o sursă bună de carbohidraţi. Supa se prepară în doi timpi şi trei mişcări la oala sub presiune, pe care o poţi comanda online, de pe altex.ro, unde ai o mulţime de modele disponibile.

Terci de ovăz

Terciul de ovăz este o masă delicioasă şi sănătoasă, pe care poţi să o prepari în 10 minute. Tot ce trebuie să faci este să amesteci fulgii de ovăz, daţi la blender sau întregi, cu lapte, apă ori lapte vegetal. Mai apoi, poţi adăuga iaurt, fructe, dulceaţă sau nuci ori seminţe. Se poate servi atât la micul dejun, cât şi la prânz, cină sau ca gustare între mese.

Omletă

O omletă e alegerea ideală dacă vrei să găteşti rapid. Îţi oferă o sursă bună de proteine şi grăsimi sănătoase şi merge de minune cu pâine integrală, legume proaspete, brânzeturi sau carne slabă. Omletă este un fel de mâncare popular pentru micul dejun, însă asta nu înseamnă că nu-l poţi servi şi la prânz sau la cină.

Peşte cu cartofi la cuptor

O porţie de peşte cu cartofi la cuptor îţi oferă atât o sursă de proteine, cât şi o sursă de carbohidraţi. Dacă optezi pentru somon, vei avea în farfurie şi o sursă excelentă de grăsimi sănătoase. Tot ce trebuie să faci este să tai cartofii, să îi aşezi în tavă alături de peşte, să condimentezi şi să stropeşti cu ulei de măsline şi să dai tava la cuptor. În 30-40 de minute, vei avea o cină sau un prânz ideal.

Paste cu brânză

Pastele sunt o sursă minunată de carbohidraţi şi se prepară rapid, în 10-15 minute. Serveşte-le cu brânză rasă din belşug şi condimente precum cimbru sau oregano. Vei avea o masă gustoasă şi delicioasă, gata cât ai clipi.

Mămăligă

Mămăliga se prepară rapid, la cuptor sau pe aragaz şi este o sursă minunată de carbohidraţi. O poţi servi cu lapte, brânză, iaurt, chiar şi ouă, care reprezintă surse bune de proteine şi grăsimi. Merge servită atât la prânz, cât şi la cină.

Așadar, dacă nu ai timp sau dorință să gătești, stai fără grijă. O mulţime de preparate sunt gata cât ai clipi, precum mămăliga, supa de legume, omleta, terciul de ovăz sau pastele cu brânză.

Imagine de Angele J de pe Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024