Ce să faci când ai tensiunea mică 9 cu 6? Remedii simple pentru hipotensiune arterială

de: BZI.ro
13:03, 25 aug. 2022

Dacă nu știi ce să faci când ai tensiunea mică 9 cu 6, ai ajuns în locul potrivit! În acest articol, vei descoperi cele mai simple și mai eficiente remedii pentru hipotensiune arterială.

Hipotensiunea arterială este o afecțiune caracterizată de prezența valorilor tensionale sistolice mai mici de 90 mm Hg și a celor diastolice mai mici de 60mm Hg. De precizat este că tensiunea arterială este, în mod fiziologic, mai scăzută în timpul nopții și crește brusc la trezirea din somn. Aceasta poate varia în timpul zilei, în funcție de poziția corpului, frecvența respiratorie, alimentație și aportul de lichide.

Hipotensiunea arterială poate fi cauzată de sarcină, afecțiuni cardiace, boli endocrine, deshidratare, hemoragii, septicemie sau șoc anafilactic. Printre simptomele acestei afecțiuni se numără: senzația de amețeală, pierderea conștienței, vederea încețoșată, greața, dificultatea de concentrare, hipersudorația, creșterea frecvenței respiratorii și fatigabilitatea.

Printre simptomele acestei afecțiuni se numără: senzația de amețeală, pierderea conștienței, vederea încețoșată, greața, dificultatea de concentrare, hipersudorația, creșterea frecvenței respiratorii și fatigabilitatea.

Ce să faci când ai tensiunea mică 9 cu 6? Cinci remedii simple, pe care le poți încerca acasă

Există mai multe metode, pe care le poți pune în practică acasă, pentru a ține sub control tensiunea arterială. Foarte important este să consumi regulat apă, să bei apă cu sare, să consumi cafea în fiecare dimineață, să mănânci stafide și să beai ceai de lemn dulce.

Hidratează-te corespunzător

De foarte multe ori, deshidratarea poate conduce la scăderea tensiunii arteriale. De aceea, este recomandat să consumi cel puțin doi litri de apă pe zi, să mănânci supe și să bei ceaiuri neîndulcite. Deshidratarea poate apărea, de regulă, în caz de diaree severă, vărsături sau febră, moment în care este necesară suplimentarea cu lichide.

Bea apă cu sare

Poate că nu știai, dar apa cu sare (nu cu zahăr, așa cum cred majoritatea oamenilor) este utilă în hipotensiune. Se pare că dacă bei un pahar cu apă, în care ai pus o jumătate de linguriță de sare, în momentul în care ți-a crescut brusc tensiunea arterială, te vei simți mult mai bine. De reținut este faptul că excesul de sare poate fi dăunător sănătății, fapt pentru care este interzisă folosirea abuzivă a acestui remediu.

Poate că nu știai, dar apa cu sare (nu cu zahăr, așa cum cred majoritatea oamenilor) este utilă în hipotensiune.

Consumă o ceașcă de cafea în fiecare dimineață

Dacă nu obișnuieștă să bei cafea dimineața și ai tensiunea mică, ar fi bine să o faci. Cafeaua are în compoziție cofeină, substanță care, în cantități semnificative, poate duce la creșterea temporară a tensiunii arteriale. În cazul în care nu ești iubitor de cafea, poți beai ceai de lemn dulce, remediu despre care vom vorbi în rândurile care urmează.

Mănâncă stafide

Pare surprinzător, dar stafidele pot fi folosite în tratamentul hipotensiunii arteriale. Acest lucru este confirmat de medicina ayurvedică. Tot ce trebuie să faci este să pui seara, înainte de culcare, 30-40 de stafide la înmuiat, într-o cană cu apă. A doua zi, după ce stafidele s-au rehidratat, trebuie să le consumi pe stomacul gol. Operațiunea trebuie repetată timp de mai multe zile.

Bea ceai de lemn dulce

Ceaiul de lemn dulce este extraordinar de bun pentru tratarea tensiunii arteriale mici. Acesta contribuie la creșterea tensiunii și la redarea stării de bine. Se prepară din 250 de mililitri de apă și o linguriță de rădăcină mărunțită de lemn dulce. Se lasă la infuzat cinci minute, după care se strecoară și se bea. Consumă acest ceai în fiecare zi, înainte de masă, pentru a scăpa de simptomele supărătoare generate de hipotensiunea arterială.

Ceaiul de lemn dulce este extraordinar de bun pentru tratarea tensiunii arteriale mici.