Ce remedii există pentru tuse la copii

de: BZI.ro
11:01, 19 sept. 2023

Există numeroase remedii pentru tuse la copii, remedii care pot duce la o vindecare completă a acestei afecțiuni.Tusea la copii reprezintă un mecanism natural al organismului pentru a proteja căile respiratorii și a lupta împotriva infecțiilor. Este adesea un semn timpuriu că micuțul are o afecțiune.

Tusea ajută corpul să elimine secrețiile anormale și substanțele străine care pot obstrucționa respirația. Desigur, tusea la copii poate fi deranjantă și neplăcută, aducând îngrijorare părinților care caută remedii. Crizele de tuse ale copiilor pot suna alarmant, mai ales pentru cei care îi îngrijesc. În unele cazuri, poate fi necesar să consultați un medic, dar tusea nu întotdeauna indică o problemă gravă. Există numeroase remedii disponibile pentru tuse, care pot ajuta copilul să se simtă mai bine mai rapid. De altfel, copiii pot avea numeroase afecțiuni care trebuie tratate imediat. De exemplu sunt bubițe pe corp care pot ascunde anumite afecțiuni.

Ce remedii poți avea pentru tuse la copii

Sunt numeroase remedii tuse la copii, dar mai întâi vom vorbi despre ce se întâmplă cu exactitate în corpul micuților când au aceste tuse. Tusea la copii are rolul de a elimina mucusul din căile respiratorii, așa cum explică specialiștii în pediatrie. Aceștia subliniază că îngrijorările legate de tuse la copii ar trebui să apară doar în cazul în care micuții prezintă febră ridicată sau întâmpină dificultăți în respirație.

Tusea la copii este o problemă extrem de frecventă. Indiferent dacă este o tuse uscată sau productivă, de multe ori, cauza este o infecție a căilor respiratorii, cum ar fi un simplu răceală. Copiii trec prin aproximativ 6 până la 12 infecții ale căilor respiratorii pe an, majoritatea cauzate de viruși. În cazul tusei la copii provocată de infecții virale, antibioticele nu sunt eficiente. Uneori, copiii pot tuși timp de mai multe săptămâni după o infecție virală, fenomen cunoscut sub numele de tuse post-virală, și chiar în această situație, antibioticele nu sunt utile. Există diverse metode eficiente de tratare a tusei pe care părinții le pot folosi acasă, fiind ușor de aplicat și având șanse mari de a ameliora tusea:

  • Ceaiul de ceapă acționează ca un expectorant blând și calmant și poate fi sursa unor alinări, bându-l în înghițituri mici.
  • Amestecul de miere cu lămâie ajută la eliminarea mucusului și contribuie la calmarea gâtului iritat (trebuie evitat pentru copiii sub 1 an).
  • Zdrobirea și încălzirea a 1-2 căței de usturoi facilitează expectorația sputei.
  • Siropul de ridiche neagră îndulcit cu zahăr are efecte pozitive în tratarea tuşei.
  • Siropurile din muguri sau ace de brad s-au dovedit a fi eficiente în tratarea tusei la copii.
  • Ceaiurile din plante medicinale, cum ar fi cele din pătlagină, cimbru, busuioc, tei sau coji de nucă, au proprietăți calmante și pot ajuta la ameliorarea simptomelor tuşei.

Când tusea la copii trebuie să te ducă la un control

În mod obișnuit, copiii pot tuși de aproximativ 10 ori pe zi, fără un motiv specific, iar atâta timp cât micuțul mănâncă, se hidratează și respiră în mod normal, nu există motive de îngrijorare. Cu toate acestea, atunci când tusea persistă timp de cel puțin 3 săptămâni după un episod de răceală, ar putea exista afecțiuni cauzate de virusuri sau bacterii, și în acest caz, este necesară consultarea unui medic. Cu toate că tusea poate părea o problemă minoră, atât la copii, cât și la adulți, trebuie luată în serios, deoarece poate cauza disconfort și poate duce la următoarele simptome:

  • Dureri în zona toracică.
  • Dureri musculo-scheletale.
  • Cefalee (dureri de cap).
  • Dificultăți în a adormi (insomnie).
  • Senzație de amețeală.
  • Transpirație excesivă.
  • Incontinență urinară.

În astfel de cazuri, este important să nu căutați remedii tuse la copii ci să solicitați sfatul unui profesionist medical pentru evaluarea și gestionarea corectă a tusei, în special dacă simptomele persistă sau se înrăutățesc.