Ce poţi face ca să scazi nivelul zahărului din sânge
Nivelul ridicat al zahărului din sânge şi al trigliceridelor poate însemna un risc crescut de îmbolnăvire a inimii, precum şi al dezvoltării altor boli asociate cu un stil de viaţă nesănătos. Conform unui studiu publicat în “New England Journal of Medicine”, nivelul ridicat al zahărului din sânge, chiar şi în cazul persoanelor care nu suferă de diabet, poate fi relaţionat cu pierderea memoriei, capacității de gândire, şi chiar demenţă.
Trigliceridele, un tip de lipide (grăsimi) existente în fluxul sanguin, sunt un indicator important al sănătăţii cardiace. Monitorizarea nivelului trigliceridelor în sânge este la fel de importantă precum cea a colesterolului sau a presiunii arteriale.
Riscurile nivelului ridicat de zahăr din sânge şi al trigliceridelor
Trigliceridele sunt un tip de grăsimi care se regăsesc în compoziţia sângelui – de fapt, ele sunt caloriile provenite din hrană, pe care organismul nu le-a folosit pentru a le transforma în energie. Astfel spus, dacă ingeraţi, de obicei, mai multe calorii decât ardeţi, de regulă calorii provenite din carbohidraţi şi grăsimi, înseamnă că aveţi nivelul ridicat de trigliceride.
Valorile medicale oficiale sunt următoarele: Nivel normal: mai puţin de 150 de mgdl (mai puţin de 1,7 milimolilitru); Nivel periculos: 150 – 199 mgdl (1,8 – 2,2 milimolilitru); Nivel ridicat: 200 – 499 mgdl (2,3 – 5,6 milimolilitru); Nivel foarte ridicat: peste 500 mgdl (peste 5,7 milimolilitru). Potrivit Asociaţiei Americane de Sănătate Cardiacă, un nivel al trigliceridelor optim şi şi benefic îmbunătăţirii sănătăţii cardiace este de 100 mgdl sau mai mic.
Nivelul ridicat de trigliceride poate contribui la întărirea pereţilor arterelor, fapt care conduce la un risc semnificativ crescut de dezvoltare a atacului cerebral, a infarctului cardiac şi a bolilor de inimă. Nivelul ridicat al trigliceridelor poate indica şi instalarea rezistenţei la insulină – hormonul care controlează metabolizarea zahărului în sânge. Când insulina nu îşi mai îndeplineşte funcţiile, glucoza nu mai ajunge la celule, nivelul zahărului creşte în sânge şi se instalează diabetul de tip 2, o ameninţare majoră pentru sănătate.
Ce poţi face ca să scazi nivelul zahărului din sânge
Remediul pentru scăderea zahărului din sânge şi trigliceridelor Ingrediente 4 batoane de scorţişoară 60 gr. cuişoare 1 litru apă
Mod de preparare: Puneţi apa într-un recipient şi adăugaţi cuişoarele, împreună cu batoanele de scorţişoară. Acoperiţi recipientul şi păstraţi-l în frigider timp de 5 zile, astfel încât ingredientele să ‘’împrumute’’ lichidului substanţele lor benefice. După această perioadă, filtraţi preparatul.
Mod de administrare: Din lichidul obţinut, consumaţi 100 ml, pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă, imediat după trezire. Repetaţi această procedură de două ori (preparaţi a doua doză de remediu cu 5 zile înainte ca prima doză să se termine), după care faceţi o pauză de 2 săptămâni. Scorţişoara scade direct nivelul zahărului din sânge; stimulează şi totodată reglează secreţia de insulină a pancreasului; creşte receptivitatea organismului la insulină.
Cuişoarele 30% din compoziţia cuişoarelor înseamnă antioxidanţi, care acţionează asupra nivelului zahărului din sânge; măresc eficienţa hormonului pancreatic; previn eficient distrugerea ţesuturilor cauzată de valoarea ridicată a nivelului de zahăr din sânge; cresc eficienţa insulinei şi a antioxidanţilor.
Alte metode de reducere a nivelului ridicat al trigliceridelor
- Pierderea kilogramelor în plus;
- Reducerea numărului de calorii în dietă;
- Evitarea alimentelor dulci şi rafinate (zahăr, alimente din făină albă);
- Limitarea consumului de colesterol (200-300 mg. de colesterol pe zi);
- Suplimentarea aportului de grăsimi sănătoase (măsline, fructe oleaginoase, ulei de rapiţă, peşte gras);
- Limitarea consumului de alcool (este hipercaloric şi bogat în zahăr);
- Mişcarea regulată (minimum 30 de minute de mişcare pe zi, în orice formă).