Ce pastile recomandă medicii pentru fiere? Cinci simptome care indică existența unor probleme cu secreția produsă de celulele hepatice
Ești în căutarea unui tratament eficient și vrei să știi ce pastile recomandă medicii pentru fiere? Ai ajuns în locul potrivit! În acest articol, te invităm să descoperi ce medicamente să iei și care sunt cele mai frecvente simptome, care indică existența unor probleme cu bila.
Fierea (sau bila, așa cum mai este denumită în popor), reprezintă secreția produsă de celulele hepatice. Vezica biliară, cunoscută și sub numele de colecist, este o glandă anexă a tubului digestiv, situată sub ficat și care are rolul de a stoca și de a elibera fierea în intestinul subțire.
Mulțumită ajutorului venit din partea secreției biliare, grăsimile din alimente sunt mai ușor digerate. Tocmai de aceea, sănătatea fierii este puternic influențată de stilul alimentar. Astfel, consumul excesiv de alcool, sindromul de colon iritabil, dietele dezechilibrate și unele boli cu caracter inflamator la nivelul intestinului pot genera probleme cu fierea. Un factor de risc poate fi, însă, și ereditatea.
Ce pastile recomandă medicii pentru fiere?
Tratamentul pentru bolile de fiere include medicamente antialgice (care calmeaza durerea), antispastice (medicamente utilizate în tratamentul spasmelor de la nivelul tractului gastro-intestinal şi aparatului urinar), antiinflamatoare (care împiedică inflamaţiile), antiemetice (antivomitive) și, în unele cazuri, antibiotice. Când are loc o criză de fiere se recomandă să nu se consume decât apă sau lichide foarte puțin îndulcite (de exemplu, ceaiuri).
În situația colicilor produse de alimente este bine să se renunțe la tocături, grăsimi, prăjeli, sosuri, preparate pe bază de ouă, smântână, margarină, unt, ulei, alcool, torturi cu creme grase, frișcă, ciocolată, alune, nuci, migdale, cafea și băuturi carbogazoase.
Tratamentul medicamentos trebuie să fie prescris de medic, în urma unei consultații amănunțite. Alături de acesta, este indicat și un tratament naturist. Foarte bune sunt ceaiul de sunătoare (2-3 căni pe zi), infuzia de anghinare și pulberea de coajă de crușin sau utilizarea tincturii de țintaură (30 de picături în apă îndulcită). Aceste remedii ajută la diminurea și, chiar, dispariția simptomelor supărătoare.
Cinci simptome care indică existența unor probleme cu fierea
Primul și cel mai comun simptom este durerea. Aceasta este intensă și apare sub coaste, în partea dreaptă. De regulă, ea poate anunța formarea unor pietre localizate în vezica biliară, ce poartă denumirea de calculi biliari.
De asemenea, își pot face apariția greața și vărsăturile. Acestea apar, de cele mai multe ori, pe fondul unui dezechilibru alimentar.
Durerile de cap și senzația de vomă constantă pot fi alte simptome cu care te poți confrunta. În cazul în care aceste manifestări devin supărătoare ori sunt intense, discută cu un medic, pentru a primi un tratament adecvat.
Probleme cu fierea pot veni însoțite și de balonare sau de durere de intensitate crescută în zona abdominală, sub coaste, în partea dreaptă.
În ultimul rând, febra, însoțită de frisoane, constituie alte simptome des întâlnite în problemele cu fierea. Dacă aceste manifestări apar, nu mai sta pe gânduri și mergi, cât mai repede cu putință, la medic.