Ce înseamnă mood și la ce ne ajută
Mulţi termeni din mediul online provin din limba engleză. BRB, revin imediat, sau LOL sunt doar două dintre ele. Ştii ce înseamnă mood? Şi acesta este un termen din limba engleză.
Probabil, ai auzit de expresiile I`m not în the mood sau bad/good mood. Ei bine, mood înseamnă stare sufletească, dispoziţie sufletească. Aşadar, sintagmele de mai sus se traduc prin: Nu am starea necesară…, stare bună/rea. Mediul online, filmele, dar şi unele anturaje duc la utilizarea din ce în ce mai mult a limbii engleza. Vorbim despre aşa-numita romgleză.
Ce înseamnă mood?
Sigur ai auzit sau ai citit despre aşa-numitele mood trackere. Acestea sunt nişte jurnale ale stărilor pe care le avem zi de zi. Ele sunt utile cu precădere persoanelor care trec foarte des prin schimbări bruşte de dispoziţie.
Mood înseamnă şi altceva. Face referire şi la o opţiune introdusă în Facebook Stories. Aceasta a fost lansată anul trecut, în luna martie. Prin ea se permite crearea de story tip GIF, pentru a transmite un anumit sentiment, o anumită stare.
Opţiunea pusă utilizatorilor la dispoziţie constă în răsfoirea unor mood-uri prestabilite şi selectarea uneia dintre ele. Ca să ajungi acolo, trebuie mai întâi să dai click pe Story (poveste). Ai grijă însă ce anume vei posta. Odată publicat, totul devine public şi oricine din lista ta îţi va vedea mesajul.
De asemenea, există şi sintagma mood board. Aceasta se referă la proiectarea dorinţelor unei persoane. De obicei, se face utilizând o suprafaţă din plută, de tip tablou. Pe ea se prind diverse imagini cu ceea ce îţi doreşti, folosind pinuri sau piuneze, iar aşa-zisul tablou se agață pe perete. După un an se revizuieşte ce este acolo. Vloggerii spun că, înainte de a prinde efectiv fotografii, e bine să alegi cuvântul care îţi va „guverna” anul. Dacă într-adevări ți se îndeplinesc dorințele de pe mood board, vei afla abia peste un an.