Ce înseamnă când ai nitriți în urină? Iată ce trebuie să faci

de: BZI.ro
13:43, 29 nov. 2021

Ți-au făcut, de curând, o serie de analize medicale și ți-au fost depistați nitriți în urină? Ei bine, trebuie să știi că aceștia sunt un semn al bacteriilor din tractul urinar, care provoacă infecții.

Atunci când ai nitriți în urină, s-ar putea putea să te confrunți cu diferite simptome, printre care se numără senzația de arsură la urinare sau urina tulbure. Nitriții reprezintă rezultatul alimentelor consumate, alimente ce conțin o cantitate mai mare sau mai mică de nitrați. Aceștia sunt absorbiți de organism și se transformă în nitriți. În mod normal, aceste săruri nu ar trebui să se găsească în urină. Însă, dacă te confrunți cu o infecție bacteriană a tractului urinar, s-ar putea să iasă la iveală. Important este să tratezi rapid orice infecție urinară, consumând alimente ce ajută la neutralizarea acidului în urină și la promovarea creșterii bacteriilor sănătoase. Astfel, este bine să consumi iaurt natural, datorită conținutului bogat de probiotice, bicarbonat de sodiu și vitamina C.

Mai multe informații despre nitriții din urină și despre cum să scapi de ei, vei afla în rândurile care urmează.

Nitriții reprezintă rezultatul alimentelor consumate, alimente ce conțin o cantitate mai mare sau mai mică de nitrați.

Ce indică prezența nitriților în urină?

Dacă ai o senzație de arsură, atunci când urinezi sau dacă urina este tulbure, medicul îți va recomanda să mergi la un laborator, pentru a efectua o o analiză de urină. Prezența nitriților în urină va indica, fără doar și poate, că bacteria este cauza infecției.

Prin intermediul unui test de urină, vei putea verifica cât de bine rinichii elimină deșeurile, mineralele și fluidele din corp. De asemenea, medicul laborant poate verifica prezența leucocitelor sau chiar a eritrocitelor din urină.

Leucocitele pot indica o infecție bacteriană a tractului urinar, în timp ce eritrocitele pot semnala o afecțiune renală, o boală de sânge sau chiar de un cancer al vezicii urinare.

Ca parte a analizei de urină, medicul mai poate examina numărul de celule epiteliale scuamoase. Acestea sunt mari, plate, cu formă neregulată şi conţin un nucleu central mic. Provin din uretra şi vagin. O crestere semnificativă a celulelor epiteliale scuamoase indica inflamaţii în zona tractului urinar, din care sunt derivate aceste celule.

Chiar dacă testarea urinei pentru nitriți și leucocite reprezintă o metodă standard de depistare a infecțiilor tractului urinar, medicii iau în considerare și alte simptome. Se știe, chiar, că medicii diagnostichează infecțiile urinare și fără o analiză a urinei, ci în funcție de simptome. Acestea sunt: senzație de arsură la urinare, nevoie urgentă de a urina, durere abdominală, urină tulbure, urât mirositoare, febră sau frisoane și bule în urină.

Ca parte a analizei de urină, medicul mai poate examina numărul de celule epiteliale scuamoase.

Remedii naturiste pentru infecțiile tractului urinar

Așa cum am menționat la începutul acestui articol, eficiente în tratarea infecțiilor urinare sunt: bicarbonatul de sodiu, iaurtul și vitamina C.

Bicarbonatul de sodiu neutralizează acidul din urină și ameliorează simptomele infecțiilor urinare. Este alcalin și reduce conținutul de acid din stomac și vezică. Se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și se bea de trei patru ori pe zi. Urmează acest tratament pentru două zile, timp în care simptomele se vor ameliora considerabil.

Iaurtul poate restabili bacteriile sănătoase de la nivelul tractului urinar și al sistemului digestiv. Iaurtul brut conține probiotice, necesare stimulării bacteriilor bune, utile în lupta cu bacteriile dăunătoare.

Vitamina C se ia la primul semn de infecție urinară. Ajută la stimularea sistemului imunitar și luptă împotriva infecțiilor. De asemenea, contribuie la menținerea unei vezici urinare sănătoase. S-a demonstrat că vitamina C administrată zilnic, ajută femeile gravide să evite infecțiile urinare.

Vitamina C se ia la primul semn de infecție urinară.