Ce fructe sunt interzise în timpul sarcinii? Ananasul și papaya sunt de evitat pe tot parcursul acesteia
Sănătatea este întotdeauna pe primul loc, însă cu atât mai importantă este atunci când ești însărcinată. Află ce fructe sunt interzise în sarcină și ce fructe sunt recomandate în această perioadă tumultuoasă a vieții.
Sănătatea femeilor însărcinate este de o importanță capitală în această perioadă sensibilă a vieții lor, iar sfaturile oferite de medici și nutriționiști sunt esențiale pentru bunăstarea fizică și mentală. Ce fructe sunt interzise în timpul sarcinii? În principal, există câteva tipuri de fructe care pot avea un efect negativ asupra sănătății bebelușului.
Ce fructe sunt interzise în sarcină
Pentru a aduce pe lume copii sănătoși și viguroși, este crucial ca dieta pe parcursul celor nouă luni să fie bine echilibrată. Un element important al acestei diete sunt fructele, care ar trebui consumate zilnic, cu moderație, în cantități adecvate și întotdeauna după ce au fost bine spălate. Această abordare asigură un aport optim de vitamine și minerale, contribuind la dezvoltarea armonioasă a fătului și la menținerea sănătății mamei.
Este bine de menționat încă de la început că nu prea există fructe interzise pe perioada sarcinii; nu este vorba în sine de fruct, ci de cantitatea pe care o consumăm. Cu toate acestea, mai multe studii au demonstrat că fructele precum ananasul, papaya, dar și unele specii de struguri pot provoca anumite probleme pentru femeile însărcinate. Cel mai bine ar fi să fie evitate, dar dacă acest lucru nu se poate, să fie măcar consumate cu moderație sau în combinație cu alte alimente sau fructe.
În primul rând, este important să evităm orice fruct la care suntem alergici, în special atunci când pacientul este însărcinat. Chiar dacă poftele sunt mari și știți că sunteți alergică la un anumit fruct, acesta ar trebui totuși să fie evitat și să se caute un înlocuitor sau un fruct asemănător.
De asemenea, este important de menționat să nu consumați niciodată fructe sau legume care nu au fost mai întâi spălate, mai ales dacă sunt luate din comerț. Acestea, pe lângă microbi, mai pot conține urme de pesticide sau fertilizatori chimici.
Papaya și ananasul
Dacă nu sunteți alergică la niciun fruct, atunci totuși unii specialiști îndeamnă să evitați consumul de papaya. Acest fruct era folosit în trecut pentru a provoca avorturile, așa că ar trebui întotdeauna consumat cu moderație.
Un compus ce se găsește în aceste fructe este latexul, care poate să declanșeze contracții uterine.
Ananasul de asemenea este un fruct care ar trebui evitat în anumite situații.
Ananasul este benefic pentru cei cu probleme de tranzit intestinal, dar gravidele trebuie să-l consume cu prudență în primul trimestru. Consumat în cantități mari, poate provoca mișcări intestinale intense și contracții uterine. Trebuie consumat foarte copt și crud pentru a-și păstra proprietățile. Conține bromelaină, utilă în tratarea răcelii, fiind ideal pentru gravidele care trebuie să evite medicamentele.
Ochiul dragonului, acest fruct oriental, acum disponibil și în supermarket-urile din România, poate cauza dureri abdominale, avort spontan sau naștere prematură dacă este consumat în exces în timpul sarcinii.
Acestea sunt fructele interzise în sarcină. Este însă foarte important să vă consultați cu un doctor specialist de fiecare dată când aveți dubii sau nedumeriri legate de consumarea unui anumit aliment.