Ce este uleiul hotilor, licoarea miraculoasa pentru sanatate? De ce este bine sa il folosesti zilnic

de: BZI.ro
15:30, 02 iul. 2019

Uleiul Hotilor este un remediu descoperit, intr-adevar, printr-o intamplare, un adevarat antidot pentru viroze si imunitate. Cum prepari licoarea care face minuni pentru sanatate? Uleiul acesta are o poveste interesanta, dar care ii explica uimitoarea eficacitate. Reteta dateaza si variaza din Evul Mediu, unde acest amestec miraculos al unor hoti din Franta ii proteja de ciuma.

Acestia se acopereau cu rozmarin, cuisoare si alte plante aromatice, pentru a tine ciuma departe si chiar au reusit. Reteta a fost folosita de comercianti si proprietatile antiseptice, antibacteriene si antimicrobiene i-au tinut departe de pandemia care afecta atatea persoane.

Povestea Hotilor

La inceputul anilor 1990, Gary Young a studiat uleiurile esentiale si a recreat un amestec pe care il cerceta. Potrivit lui Gary, exista 17 versiuni diferite ale retetei hotilor, fiecare continand o cantitate diferita de uleiuri. Acest lucru l-a intrigat pe Gary si si-a propus sa realizeze amestecul perfect de ulei al hotilor, potrivit unei intrebuintari zilnice. A studiat amanuntit proprietatile uleiurilor din listele pe care le-a gasit. Astfel a recreat varianta actuala a unei retete care tinea boli grave la distanta, crescand vertiginos imunitatea. ”Hotii” erau comercianti ai secolului al XV-lea, care aduceau din India in Europa diverse condimente, printre care scortisoara si cuisoare.

Cand ciuma bubonica a izbucnit, circulatia a fost intrerupta, iar comerciantii trebuiau sa-si poarte singuri de grija. Nemaiavand ce vinde, s-au reprofilat pe bunurile gasite asupra cadavrelor afectate de ciuma. Haine, bijuterii, tot ce ar fi putut sa le aduca bani. Fiindca stiau multe despre proprietatile uimitoare ale condimentelor si uleiurilor pe care le vindeau, s-au folosit de aceste cunostinte pentru a se proteja de ciuma. Reusita lor a ajuns si la urechile regelui, care a vrut sa stie secretul: ce au facut, de nu s-au imbolnavit?

Asadar, regele le-a dat de ales: fie spun secretul, fie vor fi arsi pe rug! Fireste ca au dezvaluit secretul, iar restul este de la sine inteles. Reteta s-a transmis mai departe.

RETETA MIRACULOASA A ULEIULUI HOTILOR

  • 40 picaturi de ulei esential de cuisoare
  • 35 de picaturi ulei esential de lamaie
  • 20 picaturi ulei esential de scortisoara
  • 15 picaturi ulei esential de eucalipt
  • 10 picaturi ulei esential de rozmarin

O sticluta de 15 ml va contine aproximativ 255 de picaturi, o sticluta de 5 ml va contine aproximativ 85 de picaturi. Depozitati recipientul in loc intunecat si racoros si folositi uleiul zilnic. Fie local, fie difuzat, plus ca veti avea un bonus: mirosul superb! Difuzat, veti elimina din casa toate mirosurile neplacute si va veti ajuta plamanii si sinusurile. Difuzati 15-20 picaturi timp de 15 minute, de 3, 4 ori pe zi si veti face minuni pentru sistemul dv. respirator.

Daca veti adauga picaturile intr-un amestec de apa calduta, veti dezinfecta natural toate suprafetele. Nu pulverizati direct si nediluat, nu folositi pe animalele de casa. Puteti pune 2 picaturi miraculoase in uleiul dv. de corp, de seminte de grepfrut, jojoba, cocos sau avocado si va puteti masa picioarele, zona lombara, articulatiile, dar neaparat intr-un ulei de corp, niciodata uleiurile esentiale nu le aplicati direct pe piele. Va veti creste imunitatea masandu-va picioarele zilnic, in felul acesta.

Acest ulei al hotilor este si repelent, dar si calmeaza intepaturile de insecte, tot asa, ungandu-va cu un ulei hidratant, in care picurati cateva picaturi de amestec magic. Intern, doar o picatura de astfel de ulei in sticla de 2 litri de apa, pe care o consumati pe intreaga perioada a zilei, pentru imbunatatirea sistemelor digestiv si imunitar. Daca va doare gatul, puteti face o gargara cu apa si o picatura de ulei.

ATENTIONARI

Uleiurile esentiale sunt foarte puternice, nu se folosesc in cantitati mari, nu se inghit, nu se aplica pe piele nediluate! Nu se folosesc in jurul mucoaselor.

*Chiar si diluate, pot da reactii alergice. Acest articol are caracter informativ si educational, nu inlocuieste consultul medical de specialitate.