Ce diferenta este intre ceaiul verde, cel alb si cel negru

de: Echipa Bzi.ro
14:48, 10 ian. 2018

Dupa apa, ceaiul e a doua batura din lume cea mai consumata. Ceaiul proaspat, obtinut din frunzele plantei Camellia sinensis, e fara grasimi, aproape fara glucide si cu aport caloric foarte mic. Gradul de oxidare al frunzelor puse la uscat  determina daca acestea devin albe, verzi sau negre. O frunza de ceai negru e oxidata pe de-a intregul, in timp ce o frunza de ceai alb e foarte putin oxidata. Aroma frunzei depinde de timpul cat a fost lasata sa oxideze, fiind mai puternica pentru un grad de oxidare mai ridicat.

Citeste si Ceaiul care prelungeste viata si mentine inima sanatoasa

Ceaiul alb, aroma delicata

Foarte populare in China, frunzele de ceai alb nu sunt nici rulate, nici macinate. Confera bauturii obtinuta prin infuzare o aroma foarte delicata. Este un excelent tonic general. Pentru prepararea lui, se fierbe apa (echivalentul unei cani), se ia de pe foc cand da in clocot si se lasa deoparte un minut. Se varsa apoi lichidul peste frunze (2 lingurite), se acopera vasul si se lasa la infuzat 5 minute.

Ceaiul verde intareste inima

Are o aroma puternica, e bogat in compusi cu rol antioxidant, minerale, tanini, si are pe langa aroma un gust usor astringent. Cu un continut de cafeina de 30-35 mlg la 200 ml, energizeaza organismul, fara sa dea insomnie sau nervozitate. Un studiu japonez recent a aratat ca subiectii care beau circa 5 cani de ceai verde pe zi prezinta mai putine riscuri de infarct, atac vascular cerebral si de boli respiratorii. Pentru preparare, se fierbe apa, se ia de pe foc, se lasa un minut si apoi se toarna peste frunzele de ceai si se infuzeaza 3 minute.

Citeste si Ceaiul care regleaza tensiunea arteriala, elimina oboseala si intareste sistemul imunitar

Ceaiul negru franeaza osteoporoza

Daca e chinezesc, cel mai cunoscut provine din provincia Yunnan. Consumul zilnic a 3 cani de ceai negru (o cana fiind echivalentul a 250 ml) are un efect pozitiv asupra sanatatii cardiovasculare in general. Bautura scade cu 11 % riscul de infarct miocardic, datorita efectului antioxidantilor din compozitia sa. Savantii au mai descoperit ca flavonoizii din ceaiul negru contribuie la franarea osteoporozei la femei. Are un continut de 40-60 mg de cofeina la 200 ml. Pentru preparare, se toarna apa fiarta peste frunzele de ceai si se infuzeaza 5 minute.

preluat de pe clickpoftabuna