Ce contraindicații are omega 3 6 9 pentru sănătatea organismului uman?

de: Redacția BZI
13:50, 11 oct. 2024

Utilizarea acizilor grași omega 3 6 9 pot fi însoțiți de anumite contraindicații. În acest context, este crucial să cunoaștem nu doar beneficiile acestor nutrienți, ci și posibilele riscuri asociate consumului lor inadecvat.

Acizii grași omega-3, omega-6 și omega-9 sunt adesea considerați nutrienți fundamentali pentru o dietă sănătoasă. Omega-3, prezent în pește și semințe de in, contribuie la sănătatea cardiovasculară și are efecte antiinflamatorii. Omega-6, întâlnit în uleiurile vegetale, joacă un rol important în metabolismul celular, iar omega-9, regăsit în uleiul de măsline, este asociat cu reducerea riscurilor de boli de inimă. Cu toate acestea este esențial să fim conștienți de contraindicațiile acestor acizi.

Ce contraindicații are omega 3 6 9

Suplimentele de omegaa 3, 6 și 9 sunt adesea promovate pentru beneficiile lor asupra inimii, creierului și pielii, însă există anumite situații în care ar trebui evitate sau utilizate cu atenție.

În cazul persoanelor care iau anticoagulante sau medicamente pentru tensiunea arterială, suplimentele de omega 3 pot interacționa cu acestea și pot duce la complicații. Este foarte important să discutați cu medicul înainte de a începe orice regim de suplimentare.

Persoanele cu alergii la pește sau fructe cu coajă tare ar trebui să fie extrem de atente la sursele de omega 3 6 9, deoarece acestea pot provoca reacții alergice severe, de aceea, este recomandat să consultați un specialist în alergii pentru a evalua riscurile potențiale.

Persoanele cu tulburări de coagulare a sângelui, boli hepatice, glandă tiroidă sau alte afecțiuni medicale ar trebui să discute cu medicul lor înainte de a începe un tratament cu acizi grași esențiali.

Pentru a evita eventualele complicații, este important să respectăm doza recomandată de omega 3, 6 și 9 și să urmăm îndrumările medicului sau a specialistului în sănătate.

Persoanele care iau suplimente ar trebui să-și monitorizeze starea de sănătate și să raporteze orice schimbare neobișnuită medicului lor pentru ajustarea adecvată a dozei. Omega 3 6 9 au contraindicații dar au și numeroase beneficii pentru sănătate, de aceea trebuie utilizate cu responsabilitate.

Medicamentele pentru tensiunea arterială ridicată interacționează cu uleiul de pește

Uleiul de pește ar putea scădea tensiunea arterială astfel că, administrarea uleiului de pește împreună cu medicamentele care scad tensiunea arterială ar putea face ca aceasta să scadă prea mult.

Uleiul de pește este uneori utilizat pentru a reduce nivelul trigliceridelor. Astfel, pilulele contraceptive ar putea reduce acest efect dacă sunt luate împreună cu uleiul de pește.

Anumite medicamente pentru tratamentul obezității, ar putea împiedica absorbția de către organism a acizilor grași benefici din uleiul de pește. Administrarea uleiului de pește și medicamentelor de genul la cel puțin 2 ore distanță între ele poate împiedica acest lucru.

Tot uleiul de pește ar putea crește cantitatea de ciclosporină din organism, astfel că administrarea de ulei de pește cu ciclosporină ar putea crește efectele și reacțiile adverse ale ciclosporinei.

În cazul în care iei cantități prea mari de omega, pot să apară efecte adverse dacă pacienții iau doze prea mari de acizi grași. Diareea este unul dintre cele mai întâlnite efecte adverse asociate cu administrarea uleiului de pește și poate să apară cât timp se iau doze mari, la fel ca și reacțiile adverse pe care le are uleiul de ricin. Pot să apară și alte simptome digestive, cum ar fi flatulența.

La alte persoane, este posibil să apară refluxul gastric și mulți oameni spun că au simțit arsuri la stomac după ce au început să ia suplimente pe bază de ulei de pește. De asemenea, printre contraindicațiile pe care le au omega 3 6 9 se numără și posibile reacții pe piele.