Ce ceai trebuie să bei când ești constipat: Mână de ajutor întinsă de natură pentru rezolvarea acestei probleme
Constipația reprezintă evacuarea rară, cu dificultate, a conținutului intestinal. Pentru persoanele care se confruntă cu această problemă este foarte important să știe ce ceai trebuie să bea când sunt constipați.
De obicei, constipația apare atunci când intervalul dintre scaune depășește trei zile sau atunci când acestea au o consistență crescută, dură, sunt eliminate cu efort sau chiar durere. Frecvența scaunelor la o persoană sănătoasă poate varia de la trei pe zi, la trei pe săptămână.
Anumite persoane se pot confrunta cu problema constipației doar ocazional, însă sunt mulți care trăiesc constant cu această problemă. Chiar dacă este o situație neplăcută, constipația nu este cauzată neapărat de o afecțiune anume. Totuși, aceasta poate fi simptomul unei boli nedepistate încă, așa cum este cazul cancerului de colon.
Ce ceai trebuie să bei când ești constipate: Soluții de a rezolvare a aproblemei oferite de natură
Pentru tratarea constipației există multe laxative ce pot fi achiziționate din farmacii, însă natura ne oferă multe remedii natural pentru rezolvarea acestei probleme.
Unul dintre cele mai întâlnite remedii natural pentru a scăpa de constipație este ceaiul de mentă. Acesta ajută în rezolvarea problemelor digestive. Efectul liniștitor al mentolului poate ajuta la relaxarea unui stomac deranjat în timp ce se deplasează scaunul prin intestine. Consumul unei cești de ceai de mentă după fiecare masă poate aduce beneficii persoanelor care suferă de constipație și de stomac deranjat.
Ceaiul de ghimbir poate fi o altă rezolvare propusă de natură atunci când constipația provine din digestia precară. Ceaiul de ghimbir calmează iritarea sistemului digestiv și îmbunătățește digestia. Tocmai de aceea este recomandat după o masă grea o ceașcă de ceai de ghimbir, deoarece ajută organismul să proceseze alimente și să producă mișcări intestinale.
Ceai de păpădie, mușețel sau pătrunjel
Ceaiul de păpdie poate ajuta la simptome ușoare digestive, cum ar fi balonare sau constipație ocazională. De asemenea, păpădia stimulează ficatul pentru a produce bilă, care poate ajuta indirect în cazul constipației. Păpădia poate acționa și ca diuretic în organism, adăugând mai multă apă sistemului digestiv și scaunelor. Acest lucru te poate ajuta să combați constipația ușoară. Pentru a ușura procesul digestiv, beți o ceașcă de ceai de păpădie după mese.
Mușețelul este o altă plantă care folosită în ceaiuri poate avea efecte calmante asupra corpului. Consumul unei cești de ceai de mușețel după mâncare sau spre sfârșitul zilei poate ajuta la calmarea mușchilor din intestine și la accelerarea timpului dintre o masă și o mișcare intestinală.
Pătrunjelul este o plantă comună care poate ajuta la tulburările digestive. Un ceai care include frunzele sau semințele plantei poate ajuta la scăderea constipației ușoare. În mod tradițional, oamenii au mestecat frunzele sau tulpinile pentru a aborda probleme cum ar fi respirația urâtă și flatulența.
În ceea ce privește ceaiurile cu efect laxativ este indicat să fie folosite doar de adulți deoarece pot provoca rezultate diferite la copii. În cazul constipației copiilor este indicat să vă adresați unui medic.
Unele ingrediente laxative din ceai, cum ar fi senna, pot provoca efecte secundare și pot crește riscul unor probleme suplimentare, inclusiv diaree.