Ce avem voie sa mancam si ce nu daca suferim de guta

de: Echipa Bzi.ro
11:28, 15 nov. 2012

Mai jos aveti cateva sfaturi pentru tratarea gutei, o boala a alimentatiei nesanatoase.

In primul rand iata ce nu aveti voie sa mancati:
Vanatul, organele animale– inima, rinichi, ficat, creier, momite

Anumiti pesti– scrumbie, hamsii, macrou, hering

Icre

Drojdie(bere)

Produse de panificatie

Carnea de animal sau pasare tanara- pui, carnea de gasca, curcan, potarniche, concentratele din carne

Ciocolata, cacao

Bauturile alcoolice in special vinul

Regimul bolnavului de guta
Regim hipocaloric

Regim hiposodat

Sarac in alimente care contin purine

Bogat in produse lactate(prezinta avantajul ca alcalinizeaza urina si impiedica astfel formarea de calculi de acid uric)

Se recomanda un consum de 3l de lichide pe zi

Alimente permise in boala de guta:

Carnea alba slaba fiarta rasol sau la gratar(o portie pe zi)

Nuci, migdale, alune, portocale, struguri, fragi.

Branzeturi, lapte, iaurt

Ulei de masline

Tarte cu fructe, prajituri cu gris, prajituri cu orez.

Oua proaspete cu zeama- cu moderatie