Ce au găsit turiştii români în cazările de la Nisipurile de Aur
Mai mulţi turişti români care au ales să-şi petreacă vacanţa pe litoralul bulgăresc au avut parte de o surpriză uriaşă. Chiar dacă au plătit un sejur la un hotel de 4 stele, aceştia au rămas surprinşi de ce au găsit în cazările de la Nisipurile de Aur.
Dezamăgire totală pentru mai mulţi turişti romani care au ales să-şi petreacă vacanţa pe litoralul bulgăresc, în staţiunea Nisipurile de Aur. Au plătit sejur la un hotel de 4 stele, şi evident se aşteptau să găsească condiţii bune. Însă socoteală de acasă nu este aceeaşi cu cea din târg. Astfel, aceştia au găsit în camera mobila ruptă, rugină şi murdărie. În plus, piscină şi restaurantul erau supraaglomerate şi nimeni nu părea să respecte regulile de prevenire a răspândirii bolilor.
Ce au găsit turiştii romani în cazările de la Nisipurile de Aur
Spre exemplu, o familie din Covasna a plătit 525 de euro pentru un sejur de 5 nopţi, all inclusive, la Nisipurile de Aur. Hotelul de 4 stele ales arata impecabil pe internet. Dar, la faţa locului, turiştii au găsit cu totul altceva.
“Am găsit acolo o cameră cu gresie pe jos, mizerie, uşa murdară, frigiderul plin de rugină şi murdar. În interiorul camerei am găsit un ventilator, am constata că nu mergea aerul condiţionat şi mi-a pus ventilatorul. În dulapul pentru haine era o balama ruptă. Eu am plătit patru stele, ori astea nu sunt condiţii de patru stele. E o bătaie de joc”, a spus Cristian Dragomir, un turist.
Dezamăgirea a fost uriaşă şi pentru un grup de turişti din Buzău, care au ales acelaşi hotel că anul trecut. Au constatat însă că acum camerele erau mult mai mici şi neigienizate.
“Fără aerisire în băi, fără să fi şters varul de pe mobilă, praful nici atât. Ceva cu totul diferit faţă de ce ne aşteptăm şi ar fi trebuit să fie la patru stele. Era de cam două stele la noi, să zic, cel mult….”, a spus o altă turista din România.
Pe lângă faptul că hotelul nu avea condiţii de cazare bune, se pare că în aceeaşi incintă nu părea să existe vreo regulă de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Astfel distantantarea socială nu se respectă, la piscină şi restaurant fiind o aglomeraţie infernală.
“Pe site-ul lor prezentau măsuri de prevenire Covid de cinci stele şi dacă vedeţi pe imaginile pe care vi le-am transmis, la masa de prânz se şedea la coadă, unul lângă altul, afară. Nu-mi imaginez ce era în restaurant dacă afară era o coadă imensă… La piscină era şezlongul unul lângă altul…. Am zis că n-o să fiu de acord să-mi bat joc de mine şi să-mi pun copiii în pericol pe banii mei”, spune Cristian Dragomir, acelaşi turist nemulţumit.
Turiştii care au renunţat la sejur au reuşit să îşi recupereze banii de la agenţia prin care făcuseră rezervarea. Firma nu a comentat situaţia.
Bulgaria, principala destinaţie externă a românilor în acest an
Şi în acest sezon estival, marcat de pandemia de coronavirus, turiştii din România au ales Bulgaria că principala destinaţie externă de vacanţă. Mii de conaţionali şi-au petrecut concediile pe litoralul bulgăresc în acest an. Agenţiile de turism anunţa că anumite hoteluri vor fi deschise până la începutul lunii octombrie.
Bulgaria rămâne principala destinaţie externă accesibilă romanilor, astfel că anumite hoteluri cu spa şi piscină interioară vor fi deschise până la începutul lunii octombrie, reiese din analiza realizată de Travel Planner, agenţie specializată în vacanţe pe litoral în Bulgaria şi Grecia.
„Faţă de anii trecuţi, weekendul 28-30 august a reprezentat vârful de sezon pentru litoralul bulgăresc, cel puţin din punct de vedere al turiştilor romani, multe hoteluri fiind în ‘stop sales’, deci cu grad de ocupare maxim”, a afirmat Sebastian Constantinescu, director general al touroperatorului Travel Planner.
Reprezentanţii agenţiilor de turism anunţa că romanii vor putea să meargă în vacanţe şi în luna septembrie, hotelierii din Bulgaria practicând tarife mai mici în extrasezon. Mai mult decât atât, aceştia susţin că anumite hoteluri cu zona spa şi piscină interioară vor rămâne deschise până la începutul lunii octombrie. Pe de altă parte, se păstrează limita de 70-75% a gradului de ocupare, pentru respectarea securităţii şi pentru a nu se pune presiune pe calitatea serviciilor.
„Cele mai bune şi mai căutate structuri de cazare de pe litoralul bulgăresc sunt deschise până la 30 septembrie. Dacă se va menţine o vreme bună, însorită, este foarte posibil ca unele hoteluri cu piscina interioară, spa, servicii foarte bune să rămână deschise până la începutul lunii octombrie. În Bulgaria, luna septembrie este în mod tradiţional cea mai secetoasa, cu o climă foarte bună pentru plaja”, se menţionează în comunicat.